bewaar
Oosterse spinaziesoep met kokosmelk
Oosterse spinaziesoep met kokosmelk
bewaar

Oosterse spinaziesoep met kokosmelk

15 min. bereiden
110waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

olie

1

ui

1 teentje

knoflook

1

rode peper

300 g

panklare spinazie

2

kippenbouillontabletten

1 blikje

kokosmelk

1 zakje

verse koriander

Japanse sojasaus

Thaise vissaus

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

Aan de slag

In (soep)pan olie verhitten en ui, knoflook en peper 2 min. fruiten. Spinazie toevoegen (12 blaadjes achterhouden voor garnering) en al omscheppend in 2 min. laten slinken. Bouillontabletten boven pan verkruimelen. Kokosmelk en 6 dl heet water erbij schenken. Soep al roerend aan de kook brengen. Koriander door soep roeren. Soep met staafmixer of in keukenmachine pureren. Op smaak brengen met sojasaus en vissaus. Soep in kommen scheppen en garneren met spinazieblaadjes en eventueel een soepstengel.

algemeenGarneer de spinaziesoep met een bergje gefrituurde mihoen. Verhit een laag olie in een wok en laat hierin een plukje mihoen in enkele seconden opzwellen. Laat de mihoen op keukenpapier uitlekken. Frituur voor elk bord apart een klein plukje mihoen.

algemeenDe oosterse spinaziesoep is ook lekker als voorgerecht.