Broodschotel andijvie, ham en kaas
Een kwartiertje voorbereiden, de oven doet de rest!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 200 g achterham
- 1 rode ui
- 3 tomaten
- 3 el traditionele olijfolie
- 400 g gesneden andijvie
- 1 el gedroogde Provençaalse kruiden
- 1 vers stokbrood
- 175 g geraspte oude Goudse kaas 48+
Keukenspullen
- ovenschaal (20 x 30)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de ham in reepjes, de ui in ringen en de tomaten in plakken. Verhit de olie in een wok en roerbak de ham en ui 2 min. Voeg de tomaten, andijvie en kruiden toe en roerbak nog 8 min. Verdeel over de ovenschaal.
- Snijd het stokbrood in sneetjes van 1½ cm breed en dek de schotel daarmee dakpansgewijs af. Bestrooi met de kaas en bak in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin.
Tip:
Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 30 min. in de oven op 180 °C.
Tip:
Je kunt ook sneetjes AH Robuust vloerbrood pavé wit gebruiken.

Gratineren
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 595 kcal
- eiwit 28 g
- koolhydraten 53 g
-
vet 29 g
waarvan verzadigd 12 g - natrium 1.240 mg
- vezels 6 g
Pittigheid
Ook te zien in
Broodschotel andijvie, ham en kaas
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Broodschotel andijvie, ham en kaas
Verwarm de oven voor op 180 °C.
- 200 g achterham
- 1 rode ui
- 3 tomaten
- 3 el traditionele olijfolie
Snijd de ham in reepjes, de ui in ringen en de tomaten in plakken. Verhit de olie in een wok en roerbak de ham en ui 2 min.
- 400 g gesneden andijvie
- 1 el gedroogde Provençaalse kruiden
Voeg de tomaten, andijvie en kruiden toe en roerbak nog 8 min. Verdeel over de ovenschaal.
- 1 vers stokbrood
Snijd het stokbrood in sneetjes van 1½ cm breed en dek de schotel daarmee dakpansgewijs af.
- 175 g geraspte oude Goudse kaas 48+
Bestrooi met de kaas en bak in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin.