bewaar
Basisquiche met spekjes
Basisquiche met spekjes
bewaar

Basisquiche met spekjes

Het deeg voor deze klassieke spek-kaasquiche maak je heel makkelijk zelf.

20 min. bereiden
45 min. oventijd
1 uur wachten
98waarderingen

Ingrediënten

8 personen

125 g

ongezouten roomboter

250 g

tarwebloem

5

middelgrote eieren

1 tl

traditionele olijfolie

200 g

gerookte spekblokjes

100 g

gruyère

150 ml

melk

250 ml

crème fraîche

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • quichevorm (Ø 26 cm)

Het deeg voor deze klassieke spek-kaasquiche maak je heel makkelijk zelf.

Aan de slag

1

Meng de boter met de bloem handmatig of met een keukenmachine snel tot een kruimig deeg. Voeg het ei, zout en ijskoud water toe en meng tot een samenhangende massa (1 tl zout en 1 el ijskoud water per 8 personen). Maak van het deeg een bal, verpak in vershoudfolie en laat ruim 1 uur rusten in de koelkast.

2

Bestuif het keukenblad met bloem en rol daarop het deeg gelijkmatig uit tot een lap van ca. 30 cm. doorsnede. Bekleed de quichevorm met het deeg. Druk het deeg goed aan tegen de rand van de vorm. Snijd het overtollige deeg bij de randen af. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

3

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olie in een koekenpan en bak het spek 5 min. Rasp de Gruyere kaas.

4

Meng in een kom de rest van de eieren met de melk, crème fraîche en kaas en voeg naar smaak peper en zout toe. Verdeel de spekjes over het deeg en schenk het eimengsel erover. Bak de quiche ca. 45 min. in het midden van de hete oven goudbruin.

tip

bereidingstipDe taart kan 1 dag van tevoren bereid worden. Laat de taart afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. De taart kan op de dag zelf in ca. 15 min. opgewarmd worden in een op 160 °C voorverwarmde oven of koud eten.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo - 02:21 min.