bewaar
Bami goreng met spekjes en ei
Bami goreng met spekjes en ei
bewaar

Bami goreng met spekjes en ei

Lekker met friszure komkommersalade.

25 min. bereiden
167waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

mienestjes

4

middelgrote eieren

2 el

zonnebloemolie

1

komkommer

2 el

wittewijnazijn

250 g

magere spekreepjes

400 g

verse oosterse wokgroenten

150 ml

kraanwater

48 g

mix voor bami goreng

Lekker met friszure komkommersalade.

Aan de slag

1

Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel met koud stromend water.

2

Klop de eieren los met peper en zout. Verhit de olie in een koekenpan, schenk de eieren erin bak een omelet in 3-4 min. Snijd in stukjes. Snijd de komkommer in reepjes en schep om met de azijn, peper en zout.

3

Verhit een wok zonder olie of boter en bak de spekreepjes op laag vuur zachtjes uit. Neem uit de pan. Roerbak in het spekvet de groenten 3 min. Voeg het water en de inhoud van het zakje mix voor bami goreng toe en verhit al roerend 1 min. Voeg de spekreepjes en mie toe en roerbak op hoog vuur in 6 min. droog. Schep op het laatst de omelet erdoor. Serveer de bami goreng met de komkommer.

combinatietipZet voor de liefhebbers van pittig eten sambal op tafel.

Roerbakken / wokken

Instructievideo - 00:54 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bami goreng met spekjes en ei

Lekker met friszure komkommersalade.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig