bewaar
Bami goreng met spekjes en ei
Bami goreng met spekjes en ei
bewaar

Bami goreng met spekjes en ei

Lekker met friszure komkommersalade.

25 min. bereiden
163waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

mienestje

4

middelgrote eieren

2 el

zonnebloemolie

1

komkommer

2 el

wittewijnazijn

250 g

magere spekreepjes

400 g

verse oosterse wokgroenten

150 ml

kraanwater

48 g

mix voor bami goreng

Lekker met friszure komkommersalade.

Aan de slag

1

Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel met koud stromend water.

2

Klop de eieren los met peper en zout. Verhit de olie in een koekenpan, schenk de eieren erin bak een omelet in 3-4 min. Snijd in stukjes. Snijd de komkommer in reepjes en schep om met de azijn, peper en zout.

3

Verhit een wok zonder olie of boter en bak de spekreepjes op laag vuur zachtjes uit. Neem uit de pan. Roerbak in het spekvet de groenten 3 min. Voeg het water en de inhoud van het zakje mix voor bami goreng toe en verhit al roerend 1 min. Voeg de spekreepjes en mie toe en roerbak op hoog vuur in 6 min. droog. Schep op het laatst de omelet erdoor. Serveer de bami goreng met de komkommer.

combinatietipZet voor de liefhebbers van pittig eten sambal op tafel.

Roerbakken / wokken

Instructievideo - 00:54 min.