bewaar
Garnalen en broccoli in ketjapsaus
Garnalen en broccoli in ketjapsaus
bewaar

Garnalen en broccoli in ketjapsaus

20 min. bereiden
109waarderingen

Ingrediënten

1 pakje

eiernoedels

2 el

olie

500 g

broccoli

2 el

sesamzaad

3

uien

300 g

tomaten

1 schaal

wokgarnalen

75 ml

ketjap manis

Aan de slag

Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en vang het kookvocht op. Schep de noedels om met 1/2 el olie. Breng ruim water aan de kook en kook de broccoli 5 min. Verhit een koekenpan zonder boter of olie en rooster het sesamzaad goudbruin. Laat afkoelen op keukenpapier. Verhit de rest van de olie in een wok en bak de uien goudbruin. Voeg de tomaten en broccoli toe en roerbak ca. 3 min. tot de tomaten zacht worden. Voeg de garnalen, ketjap en 150 ml kookvocht van de noedels toe. Breng op hoog vuur aan de kook. Kook de garnalen in ca. 2-3 min. gaar. Serveer het garnalen-groentenmengsel met de eiernoedels in kommen en bestrooi met het sesamzaad.

tip

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.