Saté van varkensvlees

indonesisch
bijgerecht
5 personen
3
54
Advertentie
Ingrediënten
- 500 g varkenshaas
- 2 sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- 5 el ketjap manis
- 1 el citroensap
- 1 tl djinten (gemalen komijn)
- 2 tl ketoembar
- peper
- ketjap (saus (zie tip))
Keukenspullen
- satéstokjes
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Vlees in blokjes van 1 1/2 - 2 cm snijden. Sjalotjes en knoflook pellen en snipperen. In kom ketjap, citroensap, sjalotjes, knoflook, djinten, ketoembar en peper door elkaar roeren. Vlees erdoor scheppen en minstens 1 uur laten marineren in de koelkast. Satéstokjes in koud water leggen.
- Vlees aan satéstokjes rijgen. Vlees op barbecue, in grillpan of onder grill in ca. 10 minuten bruin en gaar roosteren. Met ketjapsaus serveren (zie tip).
Tip:
Ketjapsaus: Fruit 1 gesnipperde ui, 2 uitgeperste knoflookteentjes en 11/2 theelepel sambal 2 minuten in 1 eetlepel olie. Voeg 1 dl ketjap manis, 1 eetlepel citroensap of azijn, 10 g bruine basterdsuiker, 1 dl water en wat peper toe. Saus 5 minuten zachtjes laten koken. Eventueel extra sambal toevoegen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 220 kcal
- eiwit 25 g
- koolhydraten 18 g
- vet 5 g
Ook te zien in
Kookboek: Indonesië