Spa­re­ribs in oos­ter­se ma­ri­na­de

 • hoofdgerecht
 • 4 personen
 • 335 kcal voedingswaarden
  • 55 min. bereiden
  • 1 uur wachten
(45) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
4 45

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
 • barbecue met boldeksel

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

 1. Schil van sinaasappel raspen en vrucht uitpersen. In lage schaal sinaasappelrasp, sinaasappelsap, citroensap, ketjap, sesamolie, knoflook en gemberwortel door elkaar kloppen. Spareribs door marinade wentelen en (met handen) goed inwrijven. Schaal afdekken en spareribs in koelkast minimaal 1 uur, maar bij voorkeur 1 nacht marineren. Af en toe keren.
 2. Barbecue voor indirect grillen voorbereiden (zie tip). Spareribs uit marinade nemen en laten uitlekken. Rest marinade bewaren. Spareribs boven lekbak op rooster leggen. Deksel op barbecue zetten en spareribs ca. 40 min. grillen. Spareribs op plank leggen, afdekken met halfronde deksel of aluminiumfolie en 5 min. laten rusten. Intussen in pannetje overgebleven marinade met 3 el water aan de kook brengen en 5 min. zachtjes laten koken. Spareribs eventueel in stukken snijden en op schaal leggen. Verwarmde marinade over vlees schenken en vlees met koriander bestrooien. Lekker met nasi en atjar.

Tip:

Onmisbaar bij indirect grillen: een lekbak. U kunt een speciale lekbak kopen, maar een met aluminiumfolie beklede lage bakvorm of een aluminium wegwerpschaal met daarin een laagje water werkt net zo goed. De lekbak is er om braadvocht op te vangen. Die gaat met een bodempje water erin midden op het onderrooster. Voor de indirecte grillmethode worden altijd houtskoolbriketten gebruikt. Stapel aan beide kanten van de lekbak briketten. Steek er wat aanmaakblokjes tussen of spuit er aanmaakgel over. Steek de briketten aan. Wacht tot ze gloeien. Leg het eten midden op het bovenrooster, boven de lekbak. Deksel erop. Wacht net zolang als het recept aangeeft. De hitte circuleert, dus het voedsel hoeft niet gekeerd. Geduld, geduld. Niet steeds onder het deksel kijken, want dat verstoort de warmtecirculatie- en dan duurt het nog langer.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
 • energie 335 kcal
 • eiwit 16 g
 • koolhydraten 12 g
 • vet 35 g
  waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.