bewaar
Oosterse soep met champignons en broccoli
Oosterse soep met champignons en broccoli
bewaar

Oosterse soep met champignons en broccoli

Lichte maaltijdsoep met de echte smaak van Azië.

20 min. bereiden
207waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

limoen

2 cm

verse gember

500 g

broccoli

250 g

kastanjechampignons

3

bosuien

1 liter

kraanwater

2

groentebouillontabletten

250 g

kipfilet

125 g

Chinese mie

Lichte maaltijdsoep met de echte smaak van Azië.

Aan de slag

1

Boen de limoen schoon en snijd in plakjes. Schil de gember en snijd in plakken. Snijd de broccoli in roosjes, champignons in plakjes en bosui in schuine stukjes van 1 cm.

2

Breng in een soeppan water aan de kook met de bouillontabletten, gember en limoen. Laat de bouillon 5 min. zachtjes trekken. Snijd de kip in lange plakjes en voeg ze toe aan de bouillon. Laat 10 min. op laag vuur koken. Voeg de laatste 3 min. de broccoli en champignons toe.

3

Kook ondertussen de mie beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken in een vergiet. Verwijder de gember en limoen uit de soep. Roer de bosui door de soep en verwarm nog 1 min. Verdeel de mie over kommen en schep de soep erop. Bon appétit!

tip

combinatietipLekker met koriander.

combinatietipVoeg 1- 2 tl rode Thaise currypasta toe om de soep extra pit te geven.

Oosterse soep met champignons en broccoli

Instructievideo - 02:40 min.