bewaar
Rodekooltaartje met geitenkaas en pijnboompitten
Rodekooltaartje met geitenkaas en pijnboompitten
bewaar

Rodekooltaartje met geitenkaas en pijnboompitten

15 min. bereiden
30 min. wachten
81waarderingen

Ingrediënten

5 vellen

bladerdeeg

2

eieren

200 g

aardappelpuree

250 g

gekookte rodekool met stukjes appel

3 plakjes

geitenkaas met honing

25 g

geroosterde pijnboompitten

1 eetlepel

olijfolie

2 takjes

tijm

Dit heb je nodig

  • kleine springvorm (doorsnede 18 cm), bekleed met bakpapier

  • steunvulling (bijvoorbeeld rijst, gedroogde bonen of gedroogde kikkererwten)

  • bakpapier

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bedek de bodem van de springvorm met het bladerdeeg en plak de overlappende delen (met een beetje water) aan elkaar. Leg er een laagje bakpapier op en leg daar bovenop de steunvulling (op deze manier kunt u de taartbodem bakken zonder vulling). Bak de taartbodem 10 minuten. Neem de springvorm uit de oven, verwijder de steunvulling en laat de oven aanstaan.

2

Roer de eieren door de aardappelpuree en verdeel het mengsel over de bodem. Laat de rodekool uitlekken en verdeel deze over de aardappelpuree. Leg de plakjes geitenkaas erop en de pijnboompitten, druppel er wat olijfolie over en verwarm de taart nog 15-20 minuten in de oven. Neem de taart uit de oven en bestrooi hem met wat tijm en peper naar smaak. Lekker met een rucolasalade.