bewaar
Aardappelpannenkoekjes van Marieke Bolkenbaas
Aardappelpannenkoekjes van Marieke Bolkenbaas
bewaar

Aardappelpannenkoekjes van Marieke Bolkenbaas

45 min. bereiden
69waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

bloem

150 ml

bouillon

2 x 75 g

rauwe ham

½

rode paprika

2 el

verse peterselie

2 el

verse bieslook

600 g

aardappels

olie

Aan de slag

Roer de bloem met de bouillon tot een glad papje. Meng hier de fijngesneden ham, de paprikablokjes, peterselie en bieslook door. Rasp de aardappels grof en meng ze door het bloemmengsel. Verhit de olie of de bakboter in een koekenpan en schep met een soeplepel telkens 3 hoopjes beslag in de koekenpan. Bak de aardappelpannenkoekjes aan beide kanten in 4-5 minuten goudbruin en gaar.

algemeenVoor extra pit kunt u de aardappelpannenkoekjes bestrooien met geraspte Gruyèrekaas.