Indiase groentekoekjes met raita

Advertentie
Ingrediënten
- 2 dl zonnebloemolie
- 1 zak oosterse wokgroente (diepvries, 750 g)
- 1 blik linzen (400 g)
- 225 g bloem
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 2 theelepels suiker
- 3 eieren
- 2 dl melk
- 1 zakje amandelschaafsel (45 g)
- 1 pot raita (250 ml)
Keukenspullen
- wok
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
In wok 2 el olie verhitten en groenten hierin 3 min. roerbakken. Linzen goed laten uitlekken. In ruime schaal bloem, 1 1/2 tl zout, kerriepoeder, suiker, eieren en helft van melk mengen en roeren tot heel dik beslag. Beetje bij beetje rest melk toevoegen. Wokgroenten, linzen en amandelen erdoor scheppen. In ruime koekenpan rest olie verhitten. Een paar juslepels vol groentemengsel naast elkaar in pan scheppen en groentekoekjes om en om in ca. 4 min. bruin en gaar bakken. Uit pan halen, op keukenpapier laten uitlekken (eventueel in oven op 120 °C warmhouden) en rest bakken. Warme groentekoekjes op 4 borden leggen en raita erbij geven.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 710 kcal
- eiwit 25 g
- koolhydraten 67 g
- vet 38 g