bewaar
Indiase groentekoekjes met raita
Indiase groentekoekjes met raita
bewaar

Indiase groentekoekjes met raita

25 min. bereiden
82waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 dl

zonnebloemolie

1 zak

oosterse wokgroente

1 blik

linzen

225 g

bloem

1 eetlepel

kerriepoeder

2 theelepels

suiker

3

eieren

2 dl

melk

1 zakje

amandelschaafsel

1 pot

raita

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

In wok 2 el olie verhitten en groenten hierin 3 min. roerbakken. Linzen goed laten uitlekken. In ruime schaal bloem, 1 1/2 tl zout, kerriepoeder, suiker, eieren en helft van melk mengen en roeren tot heel dik beslag. Beetje bij beetje rest melk toevoegen. Wokgroenten, linzen en amandelen erdoor scheppen. In ruime koekenpan rest olie verhitten. Een paar juslepels vol groentemengsel naast elkaar in pan scheppen en groentekoekjes om en om in ca. 4 min. bruin en gaar bakken. Uit pan halen, op keukenpapier laten uitlekken (eventueel in oven op 120 °C warmhouden) en rest bakken. Warme groentekoekjes op 4 borden leggen en raita erbij geven.