bewaar
Chinese loempia
Chinese loempia
bewaar

Chinese loempia

40 min. bereiden
2 uur wachten
133waarderingen

Ingrediënten

10 porties

10 vellen

diepvries filodeeg

160 g

kipfilet

1 teen

knoflook

1 cm

verse gemberwortel

2 el

Japanse sojasaus

1

winterpeen

2

middelgrote eieren

50 g

taugé

Dit heb je nodig

  • frituurpan of ruime pan

Aan de slag

1

Bewaar het filodeeg tot gebruik onder een vochtige theedoek. Snijd de kipfilet in reepjes. Snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Schep de kipfiletreepjes om met de sojasaus, knoflook en gember en laat minstens 15 min. staan.

2

Schrap de winterpeen. Snijd hem in stukken van ca. 5 cm en daarna in de lengte in dunne plakken. Snijd vervolgens de plakken in de lengte in dunne reepjes. Klop het ei los. Vouw de vellen filodeeg dubbel. Leg in de linker bovenhoeken van het filodeeg, een paar kipreepjes, wat wortel en taugé over een breedte van 8 cm. Rol het deeg een stukje op. Bestrijk het onbedekte deeg met het ei.

3

Vouw dan eerst de zijkanten van het deeg naar binnen en rol het deeg daarna, over de vulling heen, verder op. Maak de rest van de loempia's op dezelfde manier.

4

Verhit ondertussen het frituurvet tot 175 °C. Frituur de loempia's met 3-4 tegelijk in 5-6 min. goudbruin en gaar.

Filodeeg gebruiken

Instructievideo - 01:41 min.