Wraps met ge­rook­te kip en avo­ca­do

Wraps met kip en een romige dressing: een heerlijk zomers recept!

(2.278) waardeer
hoofdgerecht Wraps met kip en een romige dressing: een heerlijk zomers recept! 4 personen
3 2.278

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de kipfilet in repen. Snipper de ui, schil de peen en snijd in dunne plakjes. Snijd de bosui in de lengte in kwarten. Halveer de kwarten in de breedte zodat je 8 bosui-reepjes hebt. Roer de mayonaise door de room en schep de kip, ui en wortel erdoor.
  2. Snijd de munt fijn en voeg toe aan de kipsalade. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd in repen. Pers de limoen uit en besprenkel de avocado met 2 el limoensap (per 4 personen).
  3. Verwarm de tortilla's volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de kipsalade over tortilla's en verdeel de avocado, bosui en sla erover. Vouw één zijkant over de vulling en rol de tortilla’s op.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 735 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 97 g
    waarvan suikers 15 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.040 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Wraps met gerookte kip en avocado

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wraps met ge­rook­te kip en avo­ca­do

1
1
  • 300 g gerookte kipfilet
  • 1 rode ui
  • ½ bos bospeen

Snijd de kipfilet in repen. Snipper de ui, schil de peen en snijd in dunne plakjes.

2
2
  • 1 bosui

Snijd de bosui in de lengte in kwarten. Halveer de kwarten in de breedte zodat je 8 bosui-reepjes hebt.

3
3
  • 2 el mayonaise
  • 125 ml sour cream

Roer de mayonaise door de room en schep de kip, ui en wortel erdoor.

4
4
  • 10 g verse munt

Snijd de munt fijn en voeg toe aan de kipsalade. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 1 eetrijpe avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd in repen.

6
6
  • 1 limoen

Pers de limoen uit en besprenkel de avocado met 2 el limoensap (per 4 personen).

7
7
  • 8 grote tortillawraps

Verwarm de tortilla's volgens de aanwijzingen op de verpakking.

8
8
  • 100 g fijngesneden ijsbergsla

Verdeel de kipsalade over tortilla's en verdeel de avocado, bosui en sla erover. Vouw één zijkant over de vulling en rol de tortilla’s op.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.