Makkelijke courgettesoep

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 ui
- 1 courgette
- 2 vastkokende aardappelen (grote)
- 1 el traditionele olijfolie
- 500 ml tuinkruidenbouillon van tablet
- 4 takjes verse tijm
- 4 el ricotta (verse kaas)
- ½ tl pepermix sinaasappel citroen-knoflook
Advertentie
Bereiden
- Snijd de ui fijn en de courgette in blokjes. Schil de aardappel en snijd in blokjes. Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de ui totdat hij glazig ziet. Schep de courgetteblokjes en aardappelblokjes bij de ui en roerbak het geheel 2-3 min. op hoog vuur. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Schenk de bouillon erbij en laat het geheel 10-15 min. zachtjes doorkoken.
- Ris de blaadjes van de tijmtakjes. Schep de ricotta om met de tijmblaadjes en de pepermix. Verdeel de courgettesoep over kommen of diepe borden. Serveer direct met een flinke lepel ricottamengsel.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 245 kcal
- eiwit 8 g
- koolhydraten 28 g
-
vet 11 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Makkelijke courgettesoep
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Makkelijke courgettesoep
- 1 ui
- 1 courgette
- 2 vastkokende aardappelen
Snijd de ui fijn en de courgette in blokjes. Schil de aardappel en snijd in blokjes.
- 1 el traditionele olijfolie
Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de ui totdat hij glazig ziet.
Schep de courgetteblokjes en aardappelblokjes bij de ui en roerbak het geheel 2-3 min. op hoog vuur. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.
- 500 ml tuinkruidenbouillon van tablet
Schenk de bouillon erbij en laat het geheel 10-15 min. zachtjes doorkoken.
- 4 takjes verse tijm
- 4 el ricotta
- ½ tl pepermix sinaasappel citroen-knoflook
Ris de blaadjes van de tijmtakjes. Schep de ricotta om met de tijmblaadjes en de pepermix.
Verdeel de courgettesoep over kommen of diepe borden. Serveer direct met een flinke lepel ricottamengsel.