bewaar
Gevulde tomaat met gehakt en maïs
Gevulde tomaat met gehakt en maïs
bewaar

Gevulde tomaat met gehakt en maïs

25 min. bereiden
20 min. wachten
70waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½ zakje

verse peterselie

1 blikje

maïskorrels

8

vleestomaten

150 g

lichtbelegen kaas

1 eetlepel

(olijf)olie

2 teentjes

knoflook

1 schaaltje

rundergehakt

1

fougasse de boulogne

Dit heb je nodig

  • ovenschaal ca. 20 x 30 cm

Aan de slag

Oven op 200 ºC voorverwarmen. Peterselie fijnknippen. Maïs laten uitlekken. Tomaten wassen, kapjes eraf snijden en vruchtvlees eruit scheppen (wordt verder niet gebruikt). Kaas in kleine blokjes snijden. In koekenpan olie verhitten en knoflook erboven uitpersen. Gehakt in knoflookolie rul bakken. Maïs, peterselie, kaas en zout en peper naar smaak door gehakt mengen. Tomaten in ingevette ovenschaal zetten, met gehaktmengsel hoog opvullen. In midden van oven tomaten in 20 min. gaar laten worden. Na 15 min. brood naast tomaten meebakken. Gevulde tomaten met brood serveren. Lekker met komkommersalade.