bewaar
Visbouillonfondue met venkel
Visbouillonfondue met venkel
bewaar

Visbouillonfondue met venkel

10 min. bereiden
16waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½

venkel

2

sjalotten

2 eetlepels

olijfolie

300 ml

droge witte wijn

2 potten

visfond

2 takjes

tijm

2

visbouillontabletten

witte peper

Dit heb je nodig

  • wijde fonduepan met rechaud

  • metalen schepnetjes

Aan de slag

1

Venkel schoonmaken en in blokjes snijden, groen bewaren. In pan sjalotten en venkel in olie 5 min. zachtjes bakken. Wijn, fond, 300 ml water en tijm toevoegen. Aan de kook brengen, bouillontabletten erboven verkruimelen en bouillon zachtjes laten doorkoken. Op smaak brengen met grof gemalen peper. Bouillon boven fonduepan zeven. Venkelgroen erboven fijnknippen. Fonduepan en schalen diphapjes op tafel zetten. Schepnetjes telkens vullen, in de bouillon leggen en ingrediënten in paar min. gaar laten worden.

2

Om in de bouillon te garen: - blokjes kabeljauw- of zeewolffilet - repen tilapia- of roodbaarsfilet - om wortel, courgette of spinazie gerolde scholfilets - ongekookte mosselen - rauwe scampi (diepvries), gepeld - rauwe oesters - sint-jacobsschelpen (coquilles, diepvries)- zeekraal of lamsoren - repen venkel - stukjes bleekselderij.