Bloemkool met blauwaderkaassaus

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g spelt (farro)
- 1 bloemkool
- 3 el ongezouten roomboter
- 4 groenteburgers
- 1 zakje besciamella sausmix
- 500 ml halfvolle melk
- 200 g Danablu blauwaderkaas 50+ (variaties mogelijk)
Advertentie
Bereiden
- Bereid de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de bloemkool in roosjes en kook in 8 min. beetgaar.
- Verhit de boter in een koekenpan en bakje groenteburgers in 5 minuten gaar. Breng de besciamella volgens de aanwijzingen op de verpakking met melk aan de kook.
- Snijd de blauwaderkaas in stukjes, voeg aan de saus toe en laat al roerende smelten. Breng de saus op smaak met peper en zout. Serveer de bloemkool met kaassaus, groenteburgers en spelt.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 740 kcal
- eiwit 31 g
- koolhydraten 72 g
-
vet 36 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Bloemkool met blauwaderkaassaus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Bloemkool met blauwaderkaassaus
- 300 g spelt
- 1 bloemkool
Bereid de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de bloemkool in roosjes en kook in 8 min. beetgaar.
- 3 el ongezouten roomboter
- 4 groenteburgers
Verhit de boter in een koekenpan en bakje groenteburgers in 5 minuten gaar.
- 1 zakje besciamella sausmix
- 500 ml halfvolle melk
Breng de besciamella volgens de aanwijzingen op de verpakking met melk aan de kook.
- 200 g Danablu blauwaderkaas 50+
Snijd de blauwaderkaas in stukjes, voeg aan de saus toe en laat al roerende smelten. Breng de saus op smaak met peper en zout.
Serveer de bloemkool met kaassaus, groenteburgers en spelt.