Sambal goreng-boontjes

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 750 g verse sperziebonen
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 3 el zonnebloemolie
- 3 el ketjap manis
- 1 el sambal
- 1 tl gemalen gember
- 1 tl gemalen laos
- 1 stengel koelverse sereh citroengras
- 50 g santen kokoscrème (blok 200 g)
- 100 ml kraanwater
Keukenspullen
- wok
Advertentie
Bereiden
- Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Kook de sperziebonen in een pan met ruim kokend water met zout in 5 min. beetgaar. Spoel de sperziebonen in een vergiet onder koud stromend water af (zo blijven ze mooi groen).
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit in een wok de olie en fruit hierin de ui en knoflook. Roer de ketjap, sambal, het gemberpoeder en de laos erdoor. Snijd het citroengras in grove stukken. Voeg het citroengras, de kokoscrème en het water toe aan het uimengsel.
- Breng het geheel al roerend aan de kook en breng op smaak met zout. Schep de sperziebonen door de kruidenmix en verwarm nog 3 min. Verwijder voor het serveren de stukken citroengras uit het gerecht.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 160 kcal
- eiwit 3 g
- koolhydraten 14 g
-
vet 10 g
waarvan verzadigd 0 g
Pittigheid
Ook te zien in
Sambal goreng-boontjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Sambal goreng-boontjes
- 750 g verse sperziebonen
Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Kook de sperziebonen in een pan met ruim kokend water met zout in 5 min. beetgaar.
Spoel de sperziebonen in een vergiet onder koud stromend water af (zo blijven ze mooi groen).
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 3 el zonnebloemolie
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit in een wok de olie en fruit hierin de ui en knoflook.
- 3 el ketjap manis
- 1 el sambal
- 1 tl gemalen gember
- 1 tl gemalen laos
Roer de ketjap, sambal, het gemberpoeder en de laos erdoor.
- 1 stengel koelverse sereh citroengras
- 50 g santen kokoscrème
- 100 ml kraanwater
Snijd het citroengras in grove stukken. Voeg het citroengras, de kokoscrème en het water toe aan het uimengsel.
Breng het geheel al roerend aan de kook en breng op smaak met zout. Schep de sperziebonen door de kruidenmix en verwarm nog 3 min.
Verwijder voor het serveren de stukken citroengras uit het gerecht.