bewaar
Nachos met gehakt
Nachos met gehakt
bewaar

Nachos met gehakt

Zon, fris bier en deze Mexicaanse nachos met gehakt. Alle ingrediënten voor een ultieme zomerborrel.

15 min. bereiden
4 min. oventijd
374waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

rundergehakt

17½ g

taco seasoningmix

100 ml

water

4

tomaten

4

salade-ui

200 g

tortillachips naturel

175 g

geraspte belegen kaas

125 ml

zure room

Dit heb je nodig

  • eenpersoonsovenschaaltjes

Zon, fris bier en deze Mexicaanse nachos met gehakt. Alle ingrediënten voor een ultieme zomerborrel.

Aan de slag

1

Verwarm de ovengrill voor. Bak in een koekenpan met antiaanbaklaag het gehakt in 5 min. rul. Voeg de kruidenmix en het water toe en bak het gehakt nog ca. 1 min. tot het vocht is verdampt.


2

Snijd ondertussen de tomaten in partjes en de salade uien in dunne schuine ringen.

3

Verdeel de chips over de ovenschaaltjes en verdeel achtereenvolgens het gehakt, de tomaat, salade ui en kaas erover. 
 Zet de ovenschaaltjes 10 cm. onder de ovengrill en rooster ca. 4 min. tot de kaas is gesmolten. Verdeel de zure room erover.

variatietipHet gehakt kan vervangen worden door vegetarisch gehakt.

combinatietipHou je van pittig? Garneer dan met wat ringetjes jalapeño peper (uit pot).