bewaar
Zomerstamppot met rauwe andijvie
Zomerstamppot met rauwe andijvie
bewaar

Zomerstamppot met rauwe andijvie

25 min. bereiden
86waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

kruimige aardappelen

½

krop andijvie

3

middelgrote eieren

2

vegetarische rookworsten

200 ml

halfvolle melk

2 el

ongezouten roomboter

15 g

verse bieslook

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Aan de slag

1

Kook de aardappelen in ca. 20 min. gaar. Snijd de andijvie in reepjes, was en laat uitlekken in een vergiet. Kook het ei in 8 min. hard, spoel onder koud water af en pel. Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Verwarm de melk in een steelpan met de boter. Giet de aardappelen af, stamp fijn en roer het melkmengsel erdoor tot een smeuïge puree ontstaat. Schep de andijvie erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de rookworst en het ei in plakjes. Doe de stamppot in een schaal, leg om en om de plakjes rookworst en ei erop en garneer met de bieslook.