Panzanella (Italiaanse broodsalade)
Barbecue aan? Eerste wijntje in het glas? Tijd om deze salade klaar te maken, het kost je weinig tijd!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 verse ciabatta
- 2 el rodewijnazijn
- 4 trostomaten
- ½ komkommer
- 1 kleine rode ui
- 15 g verse basilicum (zakje 15 g)
- 4 el olijfolie extra vierge
Advertentie
Bereiden
Snijd de ciabatta in grote dobbelstenen. Doe ze in een ruime slakom en besprenkel met azijn. Snijd de tomaten in stukjes, de komkommer in blokjes, de in halve ringen en scheur de basilicum grof. Meng dit alles door het brood. Breng op smaak met olie, zout en peper. Laat de smaken minstens 15 min. intrekken (dit gerecht kan gerust langer van tevoren worden bereid). Verdeel de salade over de borden.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 515 kcal
- eiwit 12 g
- koolhydraten 66 g
-
vet 22 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Panzanella (Italiaanse broodsalade)
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Panzanella (Italiaanse broodsalade)
- 1 verse ciabatta
- 2 el rodewijnazijn
- 4 trostomaten
- ½ komkommer
- 1 kleine rode ui
- 15 g verse basilicum
Snijd de ciabatta in grote dobbelstenen. Doe ze in een ruime slakom en besprenkel met azijn. Snijd de tomaten in stukjes, de komkommer in blokjes, de in halve ringen en scheur de basilicum grof. Meng dit alles door het brood.
- 4 el olijfolie extra vierge
Breng op smaak met olie, zout en peper. Laat de smaken minstens 15 min. intrekken (dit gerecht kan gerust langer van tevoren worden bereid). Verdeel de salade over de borden.