bewaar
Panzanella (Italiaanse broodsalade)
Panzanella (Italiaanse broodsalade)
bewaar

Panzanella (Italiaanse broodsalade)

Barbecue aan? Eerste wijntje in het glas? Tijd om deze salade klaar te maken, het kost je weinig tijd!

10 min. bereiden
15 min. wachten
89waarderingen

Ingrediënten

2 personen

1

verse ciabatta

2 el

rodewijnazijn

4

trostomaten

½

komkommer

1

kleine rode ui

15 g

verse basilicum

4 el

olijfolie extra vierge

Barbecue aan? Eerste wijntje in het glas? Tijd om deze salade klaar te maken, het kost je weinig tijd!

Aan de slag

Snijd de ciabatta in grote dobbelstenen. Doe ze in een ruime slakom en besprenkel met azijn. Snijd de tomaten in stukjes, de komkommer in blokjes, de in halve ringen en scheur de basilicum grof. Meng dit alles door het brood. Breng op smaak met olie, zout en peper. Laat de smaken minstens 15 min. intrekken (dit gerecht kan gerust langer van tevoren worden bereid). Verdeel de salade over de borden.