Oosterse karbonades

borrelhapje
4 personen
3
13
Advertentie
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 2 eetlepels sesamolie
- 4 eetlepels Japanse sojasaus
- 1 eetlepel gembersiroop
- 2 theelepels sambal oelek
- 4 ribkarbonades (of schouderkarbonades)
- 4 bosuitjes (schoongemaakt)
- 1 eetlepel olie
- 4 eetlepels geroosterde sesamzaadjes
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- In schaal knoflook, sesamolie, sojasaus, gembersiroop en sambal mengen. Karbonades in schaal leggen en afgedekt bij kamertemperatuur minstens 30 min. marineren.
- Karbonades uit marinade nemen en droogdeppen. Bosuitjes met olie bestrijken. Karbonades op barbecue in 8-10 min. bruin en gaar roosteren. Laatste 2-3 min. bosuitjes meeroosteren, regelmatig keren. Karbonades met sesamzaad bestrooien. Lekker met mihoensalade.

Karbonades grillen op de barbecue
instructievideo
- 00:38 min.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 270 kcal
- eiwit 30 g
- koolhydraten 4 g
-
vet 15 g
waarvan verzadigd 0 g