bewaar
Oosterse karbonades
Oosterse karbonades
bewaar

Oosterse karbonades

20 min. bereiden
30 min. wachten
13waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 teentje

knoflook

2 eetlepels

sesamolie

4 eetlepels

Japanse sojasaus

1 eetlepel

gembersiroop

2 theelepels

sambal oelek

4

ribkarbonades

4

bosuitjes

1 eetlepel

olie

4 eetlepels

geroosterde sesamzaadjes

Aan de slag

1

In schaal knoflook, sesamolie, sojasaus, gembersiroop en sambal mengen. Karbonades in schaal leggen en afgedekt bij kamertemperatuur minstens 30 min. marineren.

2

Karbonades uit marinade nemen en droogdeppen. Bosuitjes met olie bestrijken. Karbonades op barbecue in 8-10 min. bruin en gaar roosteren. Laatste 2-3 min. bosuitjes meeroosteren, regelmatig keren. Karbonades met sesamzaad bestrooien. Lekker met mihoensalade.

tip

Karbonades grillen op de barbecue

Instructievideo - 00:38 min.