Oosterse rijstepap onder een karamellaagje

Advertentie
Ingrediënten
- 1 limoen
- 1 stengel sereh (citroengras zakje a 3 stuks)
- 8 dl melk
- 125 g kortkokende dessertrijst
- zout
- 10 eetlepels rietsuiker
Keukenspullen
- soufflévormpjes, inhoud ca. 1 1/2 dl
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Limoen schoonboenen, schil fijn raspen. Sereh licht kneuzen en halveren. In pan melk met limoenrasp, sereh, dessertrijst en mespunt zout aan de kook brengen. Rijst onder regelmatig roeren in ca. 12 minuten tot pap koken. Ovengrill voorverwarmen. Sereh uit rijstepap verwijderen. Helft van rietsuiker door pap roeren tot deze is opgelost. Warme rijstepap over vier ovenschaaltjes verdelen. Rest van rietsuiker erover strooien. Schaaltjes onder grill zetten tot suiker is gekarameliseerd. Direct serveren.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 330 kcal
- eiwit 10 g
- koolhydraten 65 g
- vet 3 g