bewaar
Oosterse rijstepap onder een karamellaagje
Oosterse rijstepap onder een karamellaagje
bewaar

Oosterse rijstepap onder een karamellaagje

35 min. bereiden
48waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

limoen

1 stengel

sereh

8 dl

melk

125 g

kortkokende dessertrijst

zout

10 eetlepels

rietsuiker

Dit heb je nodig

  • soufflévormpjes, inhoud ca. 1 1/2 dl

Aan de slag

Limoen schoonboenen, schil fijn raspen. Sereh licht kneuzen en halveren. In pan melk met limoenrasp, sereh, dessertrijst en mespunt zout aan de kook brengen. Rijst onder regelmatig roeren in ca. 12 minuten tot pap koken. Ovengrill voorverwarmen. Sereh uit rijstepap verwijderen. Helft van rietsuiker door pap roeren tot deze is opgelost. Warme rijstepap over vier ovenschaaltjes verdelen. Rest van rietsuiker erover strooien. Schaaltjes onder grill zetten tot suiker is gekarameliseerd. Direct serveren.