bewaar
Varkenshaas met appeltjes
Varkenshaas met appeltjes
bewaar

Varkenshaas met appeltjes

25 min. bereiden
101waarderingen

Ingrediënten

2

varkenshaasjes

zout en peper

1 kleine

ui

50 g

boter of margarine

1

zure appel

125 ml

cider

½

bouillontablet

1 bekertje

crème fraîche

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

  • staafmixer

Aan de slag

Varkenshaasjes bestrooien met zout en peper. Ui pellen en fijnsnipperen. In koekenpan boter verhitten. Varkenshaasjes en ui toevoegen en vlees rondom dichtschroeien. Vuur laag draaien. Intussen appel schillen en in vieren snijden. Klokhuis verwijderen en parten in plakjes snijden. Appelplakjes aan pan toevoegen. Cider in pan schenken en bouillontablet erboven verkruimelen. Met deksel schuin op pan ca. 15 minuten stoven. Varkenshaasjes uit pan nemen en in schuine plakken snijden. Warm houden onder aluminiumfolie. Intussen stoofvocht met appeltjes met staafmixer pureren. Crème fraîche toevoegen en saus ca. 2 minuten inkoken. Saus op smaak brengen met zout en peper en serveren bij plakjes varkenshaas.