Snijd de aubergines in blokjes van 1 cm. Snijd de zongedroogde tomaten in dunne reepjes. Verhit 5 el olie uit het potje van de zongedroogde tomaten in een grote koekenpan. Bak de aubergine en tomatenreepjes ca. 15 min. op hoog vuur, schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en rooster de walnoten 3-4 min. Laat afkoelen op een bord.
Pluk de blaadjes van de de basilicum en snijd de sjalot in grove stukken. Doe de sjalot samen met de knoflook, ⅔ van de walnoten, ⅓ van het basilicum, de gerookte paprikapoeder en het plantaardig alternatief voor kookroom in de hoge beker van de staafmixer en pureer glad. Verwarm de saus in een koekenpan 2-3 min. op middelhoog vuur.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar, giet af en vang wat kookvocht op. Schep de ravioli om met de saus en 50 ml kookvocht. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Hak de rest van de walnoten grof. Scheur de rest van de basilicumblaadjes in stukken en meng door de aubergine. Verdeel de ravioli over 4 diepe borden en verdeel de aubergine erover. Bestrooi met de rest van de walnoten.
Ravioli met romige tomaten-walnotensaus (advertorial)
Een romige pasta op tafel zetten? Dan is deze ravioli met tomaten-walnotensaus een goed idee. Je hebt 'm al in een halfuurtje op tafel staan. Da's helemaal top, toch?
- combinatietipoor meer eiwitten kun je 800 g kikkererwten bakken en samen met de saus en het kookvocht toevoegen aan de ravioli in stap 4.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Ravioli met romige tomaten-walnotensaus (advertorial)
Een romige pasta op tafel zetten? Dan is deze ravioli met tomaten-walnotensaus een goed idee. Je hebt 'm al in een halfuurtje op tafel staan. Da's helemaal top, toch?

hoofdgerecht
4 personen
710 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de aubergines in blokjes van 1 cm. Snijd de zongedroogde tomaten in dunne reepjes. Verhit 5 el olie uit het potje van de zongedroogde tomaten in een grote koekenpan. Bak de aubergine en tomatenreepjes ca. 15 min. op hoog vuur, schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en rooster de walnoten 3-4 min. Laat afkoelen op een bord.
Pluk de blaadjes van de de basilicum en snijd de sjalot in grove stukken. Doe de sjalot samen met de knoflook, ⅔ van de walnoten, ⅓ van het basilicum, de gerookte paprikapoeder en het plantaardig alternatief voor kookroom in de hoge beker van de staafmixer en pureer glad. Verwarm de saus in een koekenpan 2-3 min. op middelhoog vuur.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar, giet af en vang wat kookvocht op. Schep de ravioli om met de saus en 50 ml kookvocht. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Hak de rest van de walnoten grof. Scheur de rest van de basilicumblaadjes in stukken en meng door de aubergine. Verdeel de ravioli over 4 diepe borden en verdeel de aubergine erover. Bestrooi met de rest van de walnoten.
combinatietip:oor meer eiwitten kun je 800 g kikkererwten bakken en samen met de saus en het kookvocht toevoegen aan de ravioli in stap 4.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 aubergines
150 g semi-zongedroogde tomaten
75 g ongebrande walnoten
30 g verse basilicum
1 sjalot
1 teen knoflook
1 tl gerookte-paprikapoeder zoet
250 ml Blue Band plantaardig alternatief voor kookroom
500 g verse ravioli agli spinaci
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker