Gele curry van Fairtrade Original met pulled jackfruit
Koken met Fairtrade Original: De jackfruit geeft dit recept een lekkere bite en de gedroogde abrikoos combineert goed met de mild pittige smaak van de gele curry. Een must try voor iedereen!
Ingrediënten
4 personen
200 g
verse peultjes
50 g
gewelde abrikozen zonder pit
3 el
verse platte peterselie
1 el
amandelschaafsel
1
limoen
550 g
Fairtrade Original Pulled young jackfruit
70 g
Fairtrade gele curry kruidenpasta
400 ml
Fairtrade kokosmelk in blik
300 g
basmatirijst
100 g
diepvries tuinerwten
Aan de slag
Verwijder de puntjes van de peultjes. Snijd de abrikozen in reepjes en hak de peterselie grof. Rooster het amandelschaafsel in een droge pan tot goudbruin. Snijd de limoen in 4 parten.
Doe de jackfruit in een vergiet, spoel goed af en laat even uitlekken.
Wok de kruidenpasta kort op hoog vuur en voeg hier de pulled jackfruit bij. Bak de jackfruit al roerend ongeveer 1 minuten mee. Blus af met de kokosmelk en laat de curry ongeveer 10 minuten sudderen op laag vuur en roer af en toe door.
Kook ondertussen de basmatirijst zoals aangegeven op de verpakking.
Blancheer de peulen 3 minuten in kokend water en spoel ze daarna goed af met koud water.
Roer de abrikoosreepjes, doperwten en peulen door de curry en warm het geheel nog ongeveer 2 minuten goed door.
Verdeel de rijst over de borden, schep hier de Thaise gele curry over en bestrooi met de gehakte peterselie en het amandelschaafsel. Maak het gerecht af met de partjes limoen en eventueel de ringen van rode peper.
Gele curry van Fairtrade Original met pulled jackfruit
Koken met Fairtrade Original: De jackfruit geeft dit recept een lekkere bite en de gedroogde abrikoos combineert goed met de mild pittige smaak van de gele curry. Een must try voor iedereen!

hoofdgerecht
4 personen
25 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Verwijder de puntjes van de peultjes. Snijd de abrikozen in reepjes en hak de peterselie grof. Rooster het amandelschaafsel in een droge pan tot goudbruin. Snijd de limoen in 4 parten.
Doe de jackfruit in een vergiet, spoel goed af en laat even uitlekken.
Wok de kruidenpasta kort op hoog vuur en voeg hier de pulled jackfruit bij. Bak de jackfruit al roerend ongeveer 1 minuten mee. Blus af met de kokosmelk en laat de curry ongeveer 10 minuten sudderen op laag vuur en roer af en toe door.
Kook ondertussen de basmatirijst zoals aangegeven op de verpakking.
Blancheer de peulen 3 minuten in kokend water en spoel ze daarna goed af met koud water.
Roer de abrikoosreepjes, doperwten en peulen door de curry en warm het geheel nog ongeveer 2 minuten goed door.
Verdeel de rijst over de borden, schep hier de Thaise gele curry over en bestrooi met de gehakte peterselie en het amandelschaafsel. Maak het gerecht af met de partjes limoen en eventueel de ringen van rode peper.
variatietip:Voor de pittige types onder ons: voeg 1 rode peper in ringen toe over het gerecht bij het serveren.
algemeen:Dit recept is ontwikkeld door Fairtrade. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
bereidingstip:Meer weten over <a href=https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken>kooktechnieken</a>?
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)200 g verse peultjes
50 g gewelde abrikozen zonder pit
3 el verse platte peterselie
1 el amandelschaafsel
1 limoen
550 g Fairtrade Original Pulled young jackfruit
70 g Fairtrade gele curry kruidenpasta
400 ml Fairtrade kokosmelk in blik
300 g basmatirijst
100 g diepvries tuinerwten