Vegetarische noedelsoep met gestoofde kool en mais
Alles met mais is nice. Dat geldt uiteraard ook voor deze vegetarische noedelsoep met gestoofde kool en... mais.
Ingrediënten
4 personen
1
prei
4 el
zonnebloemolie
500 g
Chinese kolen
30 g
verse gemberwortel
1.5 l
kraanwater
2
groentebouillonblokjes
300 ml
volle melk
3 el
sojasaus
2 el
rijstazijn
1 el
kristalsuiker
250 g
Chinese eiermie
300 g
mais in blik
2 el
sesamolie
Dit heb je nodig
soeppan
Aan de slag
Was de prei, halveer in de lengte en snijd de helften in drie stukken. Snijd elk stuk in de lengte in dunne reepjes en dep goed droog met keukenpapier.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei 8 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Zet een vergiet op een hittebestendige kom. Giet de prei met de olie in de vergiet, bewaar de olie. Laat de prei uitlekken op keukenpapier.
Verwijder de harde kern van de kool en snijd kool in repen van 2 cm. Verhit 2 el preiolie (per 4 personen) opnieuw in de koekenpan en bak de kool 10 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schil ondertussen de gember en snijd fijn. Breng het water met de bouillonblokjes en gember in de soeppan aan de kook en laat 5 min. op laag vuur zachtjes koken. Voeg de melk, sojasaus, rijstazijn en suiker toe. Breng aan de kook en laat nog 5 min. zachtjes koken.
Kook ondertussen de noedels 3 min. Giet af, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
Doe ondertussen de mais in een zeef, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
Verdeel de noedels over de kommen en schenk de hete bouillon erover. Verdeel de kool, mais en prei erover en besprenkel met de sesamolie.
Vegetarische noedelsoep met gestoofde kool en mais
Alles met mais is nice. Dat geldt uiteraard ook voor deze vegetarische noedelsoep met gestoofde kool en... mais.

hoofdgerecht
4 personen
595 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Was de prei, halveer in de lengte en snijd de helften in drie stukken. Snijd elk stuk in de lengte in dunne reepjes en dep goed droog met keukenpapier.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei 8 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Zet een vergiet op een hittebestendige kom. Giet de prei met de olie in de vergiet, bewaar de olie. Laat de prei uitlekken op keukenpapier.
Verwijder de harde kern van de kool en snijd kool in repen van 2 cm. Verhit 2 el preiolie (per 4 personen) opnieuw in de koekenpan en bak de kool 10 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schil ondertussen de gember en snijd fijn. Breng het water met de bouillonblokjes en gember in de soeppan aan de kook en laat 5 min. op laag vuur zachtjes koken. Voeg de melk, sojasaus, rijstazijn en suiker toe. Breng aan de kook en laat nog 5 min. zachtjes koken.
Kook ondertussen de noedels 3 min. Giet af, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
Doe ondertussen de mais in een zeef, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
Verdeel de noedels over de kommen en schenk de hete bouillon erover. Verdeel de kool, mais en prei erover en besprenkel met de sesamolie.
vegantip:Voor een vegan variant kan je de melk vervangen door een veganistische melkvervanger - haverdrink of sojadrink bijvoorbeeld. Vervang de eiermie door veganistische noedels, woknoedels bijvoorbeeld.
algemeen:Meer weten over <a href=https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken>kooktechnieken</a>?
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1 prei
4 el zonnebloemolie
500 g Chinese kolen
30 g verse gemberwortel
1½ l kraanwater
2 groentebouillonblokjes
300 ml volle melk
3 el sojasaus
2 el rijstazijn
1 el kristalsuiker
250 g Chinese eiermie
300 g mais in blik
2 el sesamolie
Dit heb je nodig
soeppan