Bloemkoolcouscous met avocado
Boordevol groente, deze gezonde bloemkoolcouscous!
Ingrediënten
4 personen
400 g
kidneybonen in blik
2
avocado's
2 el
extra vierge olijfolie
1½ el
rodewijnazijn
1 tl
komijnzaad
400 g
koelverse bloemkool couscous
150 g
rauwkost komkommer
50 g
jonge bladsla met veldsla
Aan de slag
Doe de kidneybonen in een zeef, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd ondertussen de avocado’s in de lengte doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in de breedte in dunne plakken.
Klop de olijfolie met de azijn en het komijnzaad tot een dressing.
Meng de bloemkoolcouscous met de rauwkost komkommer, kidneybonen en de dressing. Verdeel eerst de sla, dan de bloemkoolcouscous en avocado over kommen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bloemkoolcouscous met avocado
Boordevol groente, deze gezonde bloemkoolcouscous!

4 personen
355 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Doe de kidneybonen in een zeef, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd ondertussen de avocado’s in de lengte doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in de breedte in dunne plakken.
Klop de olijfolie met de azijn en het komijnzaad tot een dressing.
Meng de bloemkoolcouscous met de rauwkost komkommer, kidneybonen en de dressing. Verdeel eerst de sla, dan de bloemkoolcouscous en avocado over kommen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)400 g kidneybonen in blik
2 avocado's
2 el extra vierge olijfolie
1½ el rodewijnazijn
1 tl komijnzaad
400 g koelverse bloemkool couscous
150 g rauwkost komkommer
50 g jonge bladsla met veldsla