bewaar
BBQ geblakerde rodekool met vegan yoghurtsaus
BBQ geblakerde rodekool met vegan yoghurtsaus
bewaar

BBQ geblakerde rodekool met vegan yoghurtsaus

Vier een vegan feestje met deze geblakerde rode kool van de bbq!

40 min. bereiden
pittig
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

biologische rodekool

3 el

milde olijfolie

6 el

ketjap manis

1 tl

chilivlokken

1 el

water

300 g

koelverse plantaardige variatie op yoghurt kokos

15 g

verse koriander

1

limoen

50 g

gepelde pistachenoten

Dit heb je nodig

  • barbecue

  • staafmixer met hoge beker

Vier een vegan feestje met deze geblakerde rode kool van de bbq!

Aan de slag

1

Steek de barbecue aan. Snijd de rodekool in 8 gelijke parten. Meng de olie, met ketjap manis, het water en de helft van de chilivlokken, peper en eventueel zout. Besmeer de rodekoolparten met ⅔ van de marinade. Verpak ze in aluminiumfolie en pof op de barbecue in ca. 20 min. beetgaar.

2

Haal de parten uit de aluminiumfolie (let op hete stoom). Gril de parten nog 5­-10 min. aan de snijkanten. Keer af en toe. Neem van het vuur en bestrijk met de rest van de marinade.

3

Doe ondertussen het plantaardig alternatief voor yoghurt met de koriander in de hoge beker van de staafmixer. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil erboven en pers 2 el (per 4 personen) van het sap erbij. Pureer tot een gladde yoghurtsaus. Breng eventueel op smaak met wat zout. Hak de noten grof.

4

Serveer de parten met de yoghurtsaus en pistachenoten. Bestrooi de parten met de rest van de chilivlokken.

variatietipGeen fan van koriander? Vervang het dan door platte peterselie.

BBQ geblakerde rodekool met vegan yoghurtsaus

Vier een vegan feestje met deze geblakerde rode kool van de bbq!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig