bewaar
Amuse van garnalen, sojabonenen en rijst met soja-gemberdressing
Amuse van garnalen, sojabonenen en rijst met soja-gemberdressing
bewaar

Amuse van garnalen, sojabonenen en rijst met soja-gemberdressing

Kerst amuse nodig? Deze amuse in een glaasje geeft je diner een lekkere aftrap.

25 min. bereiden
licht pittig
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

75 g

pandanrijst

½

limoen

3 el

Japanse sojasaus

1 el

gembersiroop

1

eetrijpe avocado

100 g

koelverse sojabonen

4

verse rode Argentijnse garnalen

15 g

pittige kiemgroente

Dit heb je nodig

  • amuseglaasjes

Kerst amuse nodig? Deze amuse in een glaasje geeft je diner een lekkere aftrap.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en meng door de rijst.

2

Doe de sojasaus en gembersiroop in een steelpan, breng aan de kook en laat op laag vuur ca. 2 min. koken.

3

Snijd ondertussen de avocado in de lengte doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in dunne plakjes.

4

Verdeel de rijst over de glazen. Verdeel de sojabonen, avocado en een garnaal erover. Besprenkel met de soja-gemberdressing en garneer met de kiemgroente. Breng op smaak met peper.

vegatipVervang de garnalen door mangostukjes.