Cour­get­te­s­pa­ghet­ti met gar­na­len, ta­pe­na­de en ex­tra vier­ge olijf­olie

Een maaltijd, zoals pasta, (nog) specialer maken? Gebruik dan extra vierge olijfolie met een rijke smaak.

(3) waardeer
italiaans hoofdgerecht Een maaltijd, zoals pasta, (nog) specialer maken? Gebruik dan extra vierge olijfolie met een rijke smaak. 2 personen
4 3

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker
  • rasp

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Doe ondertussen de tomaatjes en 2 el olie (per 2 personen) in een hoge beker en maal fijn met de staafmixer, maar met nog een beetje structuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Snijd de knoflook fijn. Verhit 1 el olie (per 2 personen) in een hapjespan en bak de knoflook, garnalen en chilivlokken 4 min. op middelhoog vuur. Rasp ondertussen de kaas.
  3. Doe de courgettespaghetti in een vergiet en giet de spaghetti erboven af. Doe beide soorten spaghetti in de pan en meng de gemalen zongedroogde tomaten, garnalen en helft van de kaas erdoor. Verdeel over diepe borden, bestrooi met de rest van de kaas en besprenkel met de rest van de olie.

serveertip:

Lekker met een partje citroen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 705 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 56 g
    waarvan suikers 18 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 960 mg
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Courgettespaghetti met garnalen, tapenade en extra vierge olijfolie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cour­get­te­s­pa­ghet­ti met gar­na­len, ta­pe­na­de en ex­tra vier­ge olijf­olie

1
1
  • 100 g spaghetti

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 100 g koelverse semi-gedroogde cherry tomaatjes
  • 2 el extra vierge olijfolie

Doe ondertussen de tomaatjes en de olie in een hoge beker en maal fijn met de staafmixer, maar met nog een beetje structuur.

3
3

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 185 g verse roerbakgarnalen naturel
  • ¼ tl chilivlokken

Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de knoflook, garnalen en chilivlokken 4 min. op middelhoog vuur.

5
5
  • 40 g Pecorino Romano

Rasp ondertussen de kaas.

6
6
  • 400 g courgettespaghetti

Doe de courgettespaghetti in een vergiet en giet de spaghetti erboven af.

7
7

Doe beide soorten spaghetti in de pan en meng de gemalen zongedroogde tomaten, garnalen en helft van de kaas erdoor.

8
8
  • ½ el extra vierge olijfolie

Verdeel over diepe borden, bestrooi met de rest van de kaas en besprenkel met de rest van de olie.

serveertip:

Lekker met een partje citroen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.