Ap­pel­taart­ha­ver­mout met yog­hurt

Appeltaart vibes voor ontbijt. De vraag is niet waarom, maar waarom niet?

(12) waardeer
ontbijt Appeltaart vibes voor ontbijt. De vraag is niet waarom, maar waarom niet? 4 personen
4 12

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • vershoudfolie

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de appels met schil grof in een kom. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de halve citroen en pers de vrucht uit. Meng de appel met 2 el citroensap (per 4 personen), het citroenrasp, de rozijnen, kaneel, yoghurt en havervlokken.
  2. Roer alles goed door, dek af met vershoudfolie en laat een nachtje (of minimaal 6 uur) in de koelkast staan. Haal 5 min. voor serveren uit de koelkast, bestrooi eventueel met wat extra kaneel.

serveertip:

Ook lekker met ¼ el honing of agavesiroop per persoon.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 37 g
    waarvan suikers 19 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Appeltaarthavermout met yoghurt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ap­pel­taart­ha­ver­mout met yog­hurt

1
1
  • 2 Elstar appels

Rasp de appels met schil grof in een kom.

2
2
  • ½ citroen

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de halve citroen en pers de vrucht uit.

3
3
  • 50 g rozijnen
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 200 ml magere yoghurt
  • 100 g grove havermoutvlokken

Meng de appel met 2 el citroensap (per 4 personen), het citroenrasp, de rozijnen, kaneel, yoghurt en havervlokken.

4
4

Roer alles goed door, dek af met vershoudfolie en laat een nachtje (of minimaal 6 uur) in de koelkast staan.

5
5

Haal 5 min. voor serveren uit de koelkast, bestrooi eventueel met wat extra kaneel.

serveertip:

Ook lekker met ¼ el honing of agavesiroop per persoon.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.