Ge­roos­ter­de groen­ten (bayal­di)

Lekker als bijgerecht of om te gebruiken voor een plaattaart of salade.

  • bijgerecht
  • 8 personen
  • 170 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 uur oventijd
(10) waardeer
bijgerecht Lekker als bijgerecht of om te gebruiken voor een plaattaart of salade. 8 personen
4 10

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (30 x 40 cm, ingevet)
  • staafmixer met hoge beker
  • bakkwast
  • aluminiumfolie

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aubergines, courgettes, tomaten en uien in dunne plakjes van een ½ cm. Bestrooi met peper en eventueel zout.
  2. Zet de plakjes aubergine, courgette, tomaat, ui om en om verticaal in de ovenschaal. Zorg ervoor dat alle groenten rechtop in de ovenschaal passen. Het kan zijn dat je in verhouding meer courgetteplakjes hebt en dat de aubergineplakken groter zijn. Halveer dan de aubergineplakken en zet extra courgette ertussen.
  3. Ris de blaadjes van de takjes tijm en doe samen met de knoflook, olie en het zout in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Bestrijk de groenten met de kruidenolie.
  4. Dek de schaal af met aluminiumfolie en rooster ca. 45 min. in het midden van de oven. Verwijder de folie en rooster nog 15 min.

variatietip:

Lekker op een hartige plaattaart, zoek op de site naar 1194260 voor het recept. Of gebruik de groenten voor een salade en zoek op de site naar 1194261 voor het recept.

bewaartip:

Je kunt dit gerecht met vocht en al 3 dagen afgedekt in de koelkast bewaren. In de vriezer kun je het max. 3 maanden bewaren.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 170 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 11 g
    waarvan suikers 10 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Geroosterde groenten (bayaldi)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roos­ter­de groen­ten (bayal­di)

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 2 aubergines
  • 2 courgettes
  • 6 trostomaten
  • 4 middelgrote uien

Snijd de aubergines, courgettes, tomaten en uien in dunne plakjes van een ½ cm. Bestrooi met peper en eventueel zout.

3
3

Zet de plakjes aubergine, courgette, tomaat, ui om en om verticaal in de ovenschaal. Zorg ervoor dat alle groenten rechtop in de ovenschaal passen.

4
4

Het kan zijn dat je in verhouding meer courgetteplakjes hebt en dat de aubergineplakken groter zijn. Halveer dan de aubergineplakken en zet extra courgette ertussen.

5
5
  • 15 g verse tijm
  • 4 tenen knoflook
  • 6 el milde olijfolie
  • 1 tl zout

Ris de blaadjes van de takjes tijm en doe samen met de knoflook, olie en het zout in een hoge beker en pureer met de staafmixer.

6
6

Bestrijk de groenten met de kruidenolie.

7
7

Dek de schaal af met aluminiumfolie en rooster ca. 45 min. in het midden van de oven.

8
8

Verwijder de folie en rooster nog 15 min.

variatietip:

Lekker op een hartige plaattaart, zoek op de site naar 1194260 voor het recept. Of gebruik de groenten voor een salade en zoek op de site naar 1194261 voor het recept.

bewaartip:

Je kunt dit gerecht met vocht en al 3 dagen afgedekt in de koelkast bewaren. In de vriezer kun je het max. 3 maanden bewaren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.