bewaar
Semifreddo met kersen en bitterkoekjes
Semifreddo met kersen en bitterkoekjes
bewaar

Semifreddo met kersen en bitterkoekjes

Dit toetje is letterlijk de kers op de (ijs)taart!

15 min. bereiden
4 uur wachten
9waarderingen

Ingrediënten

6 personen

500 g

kersen

250 ml

verse slagroom

75 g

fijne kristalsuiker

250 g

ricotta

100 g

bitterkoekjes

100 ml

water

1 el

maizena

Dit heb je nodig

  • vershoudfolie

  • cakevorm (1.5 liter)

Dit toetje is letterlijk de kers op de (ijs)taart!

Aan de slag

1

Ontpit de kersen en halveer ze. Klop in een kom de slagroom stijf met ⅔ van de suiker. Spatel de ricotta erdoor. Hak de bitterkoekjes grof. Schep samen met de helft van de kersen door het room-ricottamengsel.

2

Bekleed de cakevorm met vershoudfolie, laat de folie ruim over de rand hangen. Schep het mengsel in de vorm en dek af met de folie. Laat minimaal 4 uur opstijven in de vriezer.

3

Breng de rest van de kersen in een pannetje aan de kook met het water, de maizena en de rest van de suiker. Draai het vuur laag zodra de saus kookt en laat 5 min. zachtjes pruttelen. Laat daarna iets afkoelen. Serveer de semifreddo met de lauwwarme kersensaus.