Se­mif­red­do met ker­sen en bit­ter­koek­jes

Dit toetje is letterlijk de kers op de (ijs)taart!

  • nagerecht
  • 6 personen
  • 375 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 4 uur wachten
(8) waardeer
italiaans nagerecht Dit toetje is letterlijk de kers op de (ijs)taart! 6 personen
5 8

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vershoudfolie
  • cakevorm (1.5 liter)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Ontpit de kersen en halveer ze. Klop in een kom de slagroom stijf met ⅔ van de suiker. Spatel de ricotta erdoor. Hak de bitterkoekjes grof. Schep samen met de helft van de kersen door het room-ricottamengsel.
  2. Bekleed de cakevorm met vershoudfolie, laat de folie ruim over de rand hangen. Schep het mengsel in de vorm en dek af met de folie. Laat minimaal 4 uur opstijven in de vriezer.
  3. Breng de rest van de kersen in een pannetje aan de kook met het water, de maizena en de rest van de suiker. Draai het vuur laag zodra de saus kookt en laat 5 min. zachtjes pruttelen. Laat daarna iets afkoelen. Serveer de semifreddo met de lauwwarme kersensaus.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 36 g
    waarvan suikers 33 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Semifreddo met kersen en bitterkoekjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Se­mif­red­do met ker­sen en bit­ter­koek­jes

1
1
  • 500 g kersen

Ontpit de kersen en halveer ze.

2
2
  • 250 ml verse slagroom
  • 50 g fijne kristalsuiker
  • 250 g ricotta

Klop in een kom de slagroom stijf met de suiker. Spatel de ricotta erdoor.

3
3
  • 100 g bitterkoekjes

Hak de bitterkoekjes grof. Schep samen met de helft van de kersen door het room-ricottamengsel.

4
4

Bekleed de cakevorm met vershoudfolie, laat de folie ruim over de rand hangen.

5
5

Schep het mengsel in de vorm en dek af met de folie. Laat minimaal 4 uur opstijven in de vriezer.

6
6
  • 100 ml water
  • 1 el maizena
  • 25 g fijne kristalsuiker

Breng de rest van de kersen in een pannetje aan de kook met het water, de maizena en de rest van de suiker.

7
7

Draai het vuur laag zodra de saus kookt en laat 5 min. zachtjes pruttelen. Laat daarna iets afkoelen.

8
8

Serveer de semifreddo met de lauwwarme kersensaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.