bewaar
Regenboog nori springrolls
Regenboog nori springrolls
bewaar

Regenboog nori springrolls

Eet de regenboog, is het advies. Met deze heerlijke vegan springrolls zit je in één klap goed.

30 min. bereiden
8waarderingen

Ingrediënten

10 porties

100 g

AH Biologisch volkoren rode rijst

2 cm

verse gember

1

limoen

2

eetrijpe avocado's

1 el

sesamolie

1 el

water

5

norivellen

100 g

peen julienne

100 g

biet julienne

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker

Eet de regenboog, is het advies. Met deze heerlijke vegan springrolls zit je in één klap goed.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen. Schil en rasp de gember. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Snijd de avocado’s overlangs doormidden, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees eruit.

2

Maak de dressing. Doe de helft van de avocado samen met de gember, 2 el limoensap, het limoenrasp, de sesamolie en het water in een hoge beker en pureer tot een gladde dip. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Snijd de rest van het vruchtvlees in de lengte in plakken. Leg de norivellen met de lijnen horizontaal voor je neer. Bestrijk met een kwastje en heel dun laagje water op de norivel. Te veel water zorgt ervoor dat het norivel breekt.

4

Verdeel snel ⅕ van de rijst, ⅕ van de avocadorepen, ⅕ van de peen en ⅕ van de biet net onder het midden van het norivel. Rol het norivel zo strak mogelijk op en plak het dicht met extra water. Maak zo nog 4 rollen. Halveer in de lengte en serveer met de dip.

tip

serveertipLekker met sojasaus. Het recept is dan niet meer glutenvrij.

Regenboog nori springrolls

Instructievideo - 00:33 min.