Boe­ren­kool­stam­pot met spek­jes

De koning onder de stamppotten, uiteraard mét krokante spekjes.

(0) waardeer
hollands hoofdgerecht De koning onder de stamppotten, uiteraard mét krokante spekjes. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenpapier
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook samen met de boerenkool in een grote pan water met zout in 20 min. gaar. Giet af. Verhit ondertussen een pan zonder olie of boter en bak de spekjes op middelhoog vuur in ca. 7 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en bewaar het spekvet.
  2. Verwarm de melk op laag vuur, maar laat niet koken. Stamp de aardappelen en de boerenkool met de pureestamper tot puree. Voeg de melk, boter en het spekvet toe en roer goed door tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de stamp over borden. Verdeel de spekjes erover.

serveertip:

Lekker met grove mosterd. Het gerecht is dan niet meer glutenvrij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 53 g
    ???nutritionalvalues.waarvanSuikers??? 4 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 840 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
september 2019

Boerenkoolstampot met spekjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Boe­ren­kool­stam­pot met spek­jes

1
1
  • 1.2 kg kruimige aardappel

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken.

2
2
  • 600 g boerenkool

Kook samen met de boerenkool in een grote pan water met zout in 20 min. gaar. Giet af.

3
3
  • 250 g spekreepjes

Verhit ondertussen een pan zonder olie of boter en bak de spekjes op middelhoog vuur in ca. 7 min. krokant.

4
4

Laat uitlekken op keukenpapier en bewaar het spekvet.

5
5
  • 100 ml halfvolle melk

Verwarm de melk op laag vuur, maar laat niet koken. Stamp de aardappelen en de boerenkool met de pureestamper tot puree.

6
6
  • 50 g ongezouten roomboter

Voeg de melk, boter en het spekvet toe en roer goed door tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7

Verdeel de stamp over borden. Verdeel de spekjes erover.

serveertip:

Lekker met grove mosterd. Het gerecht is dan niet meer glutenvrij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.