bewaar
Broccoli-ei-kaasmuffins
Broccoli-ei-kaasmuffins
bewaar

Broccoli-ei-kaasmuffins

Deze broccoli bites zijn ideaal voor naar school, werk of naar de picknick. Je prept ze easy in je muffinvorm.

10 min. bereiden
20 min. oventijd
9waarderingen

Ingrediënten

6 porties

150 g

broccoli

100 g

Cheddar Tophat

100 g

halfgedroogde tomaatjes

15 g

verse basilicum

5

middelgrote eieren

Dit heb je nodig

  • siliconen muffinvorm met 6 holtes

Deze broccoli bites zijn ideaal voor naar school, werk of naar de picknick. Je prept ze easy in je muffinvorm.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook 1 min. Giet af en laat uitlekken.

2

Rasp de kaas, snijd de halfgedroogde tomaten in reepjes en de basilicumblaadjes fijn. Klop de eieren los. Voeg de geraspte cheddar, gesneden tomaatjes en ⅔ van het basilicum toe en meng door elkaar. Bestrooi met peper en eventueel zout. Verdeel de broccoliroosjes over de muffinvorm en schenk het ei-kaasmengsel erover.

3

Bak de muffins in 20-25 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat iets afkoelen. Verdeel de muffins over een schaal en bestrooi met de rest van de basilicumblaadjes.

bewaartipJe kunt de muffins ook een dag van de voren maken. Laat afkoelen en bewaar in de koelkast.