Broc­co­li-ei-kaas­muf­fins

Deze broccoli bites zijn ideaal voor naar school, werk of naar de picknick. Je prept ze easy in je muffinvorm.

  • borrelhapje
  • 6 stuks
  • 160 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(2) waardeer
borrelhapje Deze broccoli bites zijn ideaal voor naar school, werk of naar de picknick. Je prept ze easy in je muffinvorm. 6 stuks
4 2

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • siliconen muffinvorm met 6 holtes

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook 1 min. Giet af en laat uitlekken.
  2. Rasp de kaas, snijd de halfgedroogde tomaten in reepjes en de basilicumblaadjes fijn. Klop de eieren los. Voeg de geraspte cheddar, gesneden tomaatjes en ⅔ van het basilicum toe en meng door elkaar. Bestrooi met peper en eventueel zout. Verdeel de broccoliroosjes over de muffinvorm en schenk het ei-kaasmengsel erover.
  3. Bak de muffins in 20-25 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat iets afkoelen. Verdeel de muffins over een schaal en bestrooi met de rest van de basilicumblaadjes.

bewaartip:

Je kunt de muffins ook een dag van de voren maken. Laat afkoelen en bewaar in de koelkast.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 160 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
juni/juli 2019

Broccoli-ei-kaasmuffins

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Broc­co­li-ei-kaas­muf­fins

1
1

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

2
2
  • 150 g broccoli

Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook 1 min. Giet af en laat uitlekken.

3
3
  • 100 g Cheddar Tophat
  • 100 g halfgedroogde tomaatjes
  • 15 g verse basilicum

Rasp de kaas, snijd de halfgedroogde tomaten in reepjes en de basilicumblaadjes fijn.

4
4
  • 5 middelgrote eieren

Klop de eieren los. Voeg de geraspte cheddar, gesneden tomaatjes en ⅔ van het basilicum toe en meng door elkaar. Bestrooi met peper en eventueel zout.

5
5

Verdeel de broccoliroosjes over de muffinvorm en schenk het ei-kaasmengsel erover.

6
6

Bak de muffins in 20-25 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat iets afkoelen.

7
7

Verdeel de muffins over een schaal en bestrooi met de rest van de basilicumblaadjes.

bewaartip:

Je kunt de muffins ook een dag van de voren maken. Laat afkoelen en bewaar in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.