bewaar
Amandel-banaanpannenkoekjes
Amandel-banaanpannenkoekjes
bewaar

Amandel-banaanpannenkoekjes

Ontbijten met pannenkoeken is al een feest, maar het wordt nog beter wanneer je mango en banaan toevoegt.

10 min. bereiden
20 min. wachten
11waarderingen

Ingrediënten

2 personen

125 g

diepvries mango stukjes

125 g

diepvries passievruchtblokje

50 ml

kraanwater

60 g

AH Vrij van glu­ten amandelmeel

1

banaan

1

middelgroot ei

1 tl

AH BASIC zonnebloemolie

Dit heb je nodig

  • blender of keukenmachine

Ontbijten met pannenkoeken is al een feest, maar het wordt nog beter wanneer je mango en banaan toevoegt.

Aan de slag

1

Doe de mangostukjes, passievruchtblokjes en het water in een steelpan en verwarm 20 min. op laag vuur tot een fruitspread. Roer regelmatig. Doe de fruitspread in een bakje en laat afkoelen tot gebruik.

2

Meng het amandelmeel, de banaan en het ei in de blender of keukenmachine tot een glad mengsel.

3

Verhit de zonnebloemolie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en schep met een eetlepel 6 hoopjes beslag in de pan. Bak de pannenkoekjes in ca. 3 min. bruin en gaar aan beide kanten. Draai ze voorzichtig om, het beslag is niet erg stevig.

4

Serveer met de fruitspread.

algemeenHet Doosjevol Passievruchtblokjes is een ‘dagkeuze’ en past niet in de Schijf van Vijf. Wil je eten volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum, dan kun je per dag 3 tot 5 keer iets kleins (de ‘dagkeuze’) buiten de Schijf kiezen. Bekijk de keuzes op voedingscentrum.nl