Aman­del-ba­naan­pan­nen­koek­jes

Ontbijten met pannenkoeken is al een feest, maar het wordt nog beter wanneer je mango en banaan toevoegt.

(4) waardeer
ontbijt Ontbijten met pannenkoeken is al een feest, maar het wordt nog beter wanneer je mango en banaan toevoegt. 2 personen
5 4

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • blender of keukenmachine

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de mangostukjes, passievruchtblokjes en het water in een steelpan en verwarm 20 min. op laag vuur tot een fruitspread. Roer regelmatig. Doe de fruitspread in een bakje en laat a‘fkoelen tot gebruik.
  2. Meng het amandelmeel, de rijpe banaan en het ei in de blender of keukenmachine tot een glad mengsel.
  3. Verhit de zonnebloemolie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en schep met een eetlepel 6 hoopjes beslag in de pan. Bak de pannenkoekjes in ca. 3 min. bruin en gaar aan beide kanten. Draai ze voorzichtig om, het beslag is niet erg stevig.
  4. Serveer met de fruitspread.

Tip:

Het Doosjevol Passievruchtblokjes is een ‘dagkeuze’ en past niet in de Schijf van Vijf. Wil je eten volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum, dan kun je per dag 3 tot 5 keer iets kleins (de ‘dagkeuze’) buiten de Schijf kiezen. Bekijk de keuzes op voedingscentrum.nl

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 365 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Amandel-banaanpannenkoekjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aman­del-ba­naan­pan­nen­koek­jes

1
1
  • 125 g diepvries mango stukjes
  • 125 g diepvries passievruchtblokjes
  • 50 ml kraanwater

Doe de mangostukjes, passievruchtblokjes en het water in een steelpan en verwarm 20 min. op laag vuur tot een fruitspread. Roer regelmatig.

2
2

Doe de fruitspread in een bakje en laat a‘fkoelen tot gebruik.

3
3
  • 60 g AH Vrij van glu­ten amandelmeel
  • 1 banaan
  • 1 middelgroot ei

Meng het amandelmeel, de rijpe banaan en het ei in de blender of keukenmachine tot een glad mengsel.

4
4
  • 1 tl zonnebloemolie

Verhit de zonnebloemolie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en schep met een eetlepel 6 hoopjes beslag in de pan.

5
5

Bak de pannenkoekjes in ca. 3 min. bruin en gaar aan beide kanten. Draai ze voorzichtig om, het beslag is niet erg stevig.

6
6

Serveer met de fruitspread.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.