Ge­vul­de ei­tjes met avo­ca­do­crè­me

Gevulde eitjes deluxe met een kruim van chorizo en een vulling met avocado.

(0) waardeer
borrelhapje Gevulde eitjes deluxe met een kruim van chorizo en een vulling met avocado. 12 stuks

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer met bakje
  • Russian piping tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eieren in 8 min. hard. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo 3 min. op middelhoog vuur krokant. Schep regelmatig om. Schep in het bakje van de staafmixer en maal tot kruim. Schep eruit en maak het bakje schoon.
  2. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel ze en halveer ze in de lengte. Haal de eidooiers eruit en doe in het bakje van de staafmixer.
  3. Snijd de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in het bakje. Voeg de mayonaise toe en maal fijn. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Schep de vulling in een spuitzak en vul de eieren ermee. Haal de blaadjes van de babyromaine los en leg de gevulde eitjes op de blaadjes. Bestrooi met het chorizokruim.

bereidingstip:

Je kunt ook een gekarteld spuitmondje gebruiken.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 105 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Gevulde eitjes met avocadocrème

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de ei­tjes met avo­ca­do­crè­me

1
1
  • 6 grote eieren

Kook de eieren in 8 min. hard.

2
2
  • 50 g AH Excellent chorizo pamplona

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo 3 min. op middelhoog vuur krokant. Schep regelmatig om.

3
3

Schep in het bakje van de staafmixer en maal tot kruim. Schep eruit en maak het bakje schoon.

4
4

Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel ze en halveer ze in de lengte. Haal de eidooiers eruit en doe in het bakje van de staafmixer.

5
5
  • 1 eetrijpe avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in het bakje.

6
6
  • 2 el mayonaise

Voeg de mayonaise toe en maal fijn. Breng op smaak met peper en zout.

7
7

Schep de vulling in een spuitzak en vul de eieren ermee.

8
8
  • 1 kropje babyromainesla

Haal de blaadjes van de babyromaine los en leg de gevulde eitjes op de blaadjes. Bestrooi met het chorizokruim.

bereidingstip:

Je kunt ook een gekarteld spuitmondje gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.