Tray­ba­ke met zalm, aard­ap­pel en ro­de ui

Give it a tr(a)y, deze gezonde en goedkope traybake met zalm, aardappel en rode ui.

(26) waardeer
hoofdgerecht Give it a tr(a)y, deze gezonde en goedkope traybake met zalm, aardappel en rode ui. 4 personen
4 26

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de aardappelen en snijd in parten van ca. 1 cm dik. Schil de winterpeen met een dunschiller en snijd in plakken van ca. een ½ cm. Snijd de uien in parten en de courgette in plakken van ca. 1 cm. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen.
  2. Meng de aardappelen met de groente, vadouvan, olie, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 30 min. in de oven gaar. Schep halverwege om.
  3. Leg de laatste 10 min. de zalm met de huid naar boven erbij en bak gaar. Verdeel de aardappel en groente over borden en verdeel de zalm in stukken erover.

variatietip:

Liever geen vis? Vervang de zalmfilet door vegetarische balletjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 510 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 50 g
    waarvan suikers 11 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Traybake met zalm, aardappel en rode ui

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tray­ba­ke met zalm, aard­ap­pel en ro­de ui

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 1 kg vastkokende aardappel
  • 250 g winterpeen

Schil de aardappelen en snijd in parten van ca. 1 cm dik. Schil de winterpeen met een dunschiller en snijd in plakken van ca. een ½ cm.

3
3
  • 2 rode uien
  • 1 courgette

Snijd de uien in parten en de courgette in plakken van ca. 1 cm.

4
4
  • 1 rode paprika

Halveer de paprika in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen.

5
5
  • 1½ el vadouvan
  • 3 el milde olijfolie

Meng de aardappelen met de groente, vadouvan, olie, peper en eventueel zout.

6
6

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 30 min. in de oven gaar. Schep halverwege om.

7
7
  • 310 g verse zalmfilets op de huid

Leg de laatste 10 min. de zalm met de huid naar boven erbij en bak gaar.

8
8

Verdeel de aardappel en groente over borden en verdeel de zalm in stukken erover.

variatietip:

Liever geen vis? Vervang de zalmfilet door vegetarische balletjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.