Tom kha soep met visballetjes
Geen gehaktballetjes, maar visballetjes. Mét rode curry en verse groenten.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g diepvries kabeljauwfilets
- 1 limoen
- 2 bosuitjes
- 30 g Fairtrade Original Thaise rode curry kruidenpasta
- 2 el maizena
- 15 g verse koriander
- 2 el vissaus
- 125 g Fairtrade Original Thaise rijstnoedels van witte rijst
- 1 el zonnebloemolie
- 70 g Fairtrade Original Thaise Tom Kha soep kruidenpasta
- 400 ml Fairtrade kokosmelk in blik
- 1 liter kraanwater
- 250 g Thaise wokgroente
- 200 g verse peultjes
Keukenspullen
- keukenmachine
Advertentie
Bereiden
- Halveer de limoen en pers de vrucht uit. Snijd de bosui in ringetjes. Snijd de vis in stukjes en doe in de keukenmachine. Voeg de rode curry pasta, maizena, de helft van de koriander, de helft van de gesneden bosui, de vissaus en de helft van het limoensap toe. Draai tot een glad mengsel. Schep in een kom en roer een keer goed door. Maak er met vochtige handen 20 balletjes van.
- Bereid de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een soeppan en fruit de Tom Kha kruidenpasta 2 min. op laag vuur. Voeg de kokosmelk en het water toe en breng tegen de kook aan. Doe dan de visballetjes, Thaise wokgroenten en de peultjes erbij. Houd 6 min. tegen de kook aan tot de visballetjes gaar zijn. Breng op smaak met de rest van het limoensap. Verdeel de rijstnoedels over ruime kommen en schep de soep erop. Snijd de rest van de koriander grof. Strooi de bosui en koriander over de soep.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 460 kcal
- eiwit 20 g
- koolhydraten 42 g
-
vet 23 g
waarvan verzadigd 17 g - natrium 1.480 mg
- vezels 4 g
Pittigheid
Ook te zien in
Tom kha soep met visballetjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Tom kha soep met visballetjes
- 300 g diepvries kabeljauwfilets
Laat de kabeljauw ontdooien.
- 1 limoen
- 2 bosuitjes
Halveer de limoen en pers de vrucht uit. Snijd de bosui in ringetjes.
Snijd de vis in stukjes en doe in de keukenmachine.
- 30 g Fairtrade Original Thaise rode curry kruidenpasta
- 2 el maizena
- 7½ g verse koriander
- 2 el vissaus
Voeg de rode curry pasta, maizena, de koriander, de helft van de gesneden bosui, de vissaus en de helft van het limoensap toe.
Draai tot een glad mengsel. Schep in een kom en roer een keer goed door. Maak er met vochtige handen 5 balletjes per persoon van.
- 125 g Fairtrade Original Thaise rijstnoedels van witte rijst
Bereid de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 1 el zonnebloemolie
- 70 g Fairtrade Original Thaise Tom Kha soep kruidenpasta
Verhit de olie in een soeppan en fruit de Tom Kha kruidenpasta 2 min. op laag vuur.
- 400 ml Fairtrade kokosmelk in blik
- 1 liter kraanwater
- 250 g Thaise wokgroente
- 200 g verse peultjes
Voeg de kokosmelk en het water toe en breng tegen de kook aan. Doe dan de visballetjes, Thaise wokgroenten en de peultjes erbij.
Houd 6 min. tegen de kook aan tot de visballetjes gaar zijn. Breng op smaak met de rest van het limoensap.
- 7½ g verse koriander
Verdeel de rijstnoedels over ruime kommen en schep de soep erop. Snijd de rest van de koriander grof. Strooi de bosui en koriander over de soep.