Noe­del­roer­bak met gar­na­len, ro­de cur­ry & broc­co­li

Met noedels kun je eindeloos variëren: met groenten, vis en curry bijvoorbeeld!

(45) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Met noedels kun je eindeloos variëren: met groenten, vis en curry bijvoorbeeld! 4 personen
3 45

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een hapjespan en bak de currypasta 3 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes. Voeg toe aan de curry, blus af met de kokosmelk en roer goed door. Doe de deksel op de pan en laat 3 min. op laag vuur zachtjes koken. Voeg de garnalen toe en kook nog 3 min.
  2. Bereid ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de rode ui in flinterdunne halve ringen. Schep de noedels door de curry en verdeel over de kommen. Verdeel de rode ui erover en serveer.

serveertip:

Lekker met verse koriander.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 19  g
  • natrium 1.160 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Noedelroerbak met garnalen, rode curry & broccoli

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Noe­del­roer­bak met gar­na­len, ro­de cur­ry & broc­co­li

1
1
  • 1 el (arachide)olie
  • 77 g Thaise rode currypasta

Verhit de olie in een hapjespan en bak de currypasta 3 min. op middelhoog vuur.

2
2
  • 700 g broccoli
  • 400 ml kokosmelk

Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes. Voeg toe aan de curry, blus af met de kokosmelk en roer goed door.

3
3
  • 300 g diepvries rauwe gepelde roze garnalen

Doe de deksel op de pan en laat 3 min. op laag vuur zachtjes koken. Voeg de garnalen toe en kook nog 3 min.

4
4
  • 225 g Thaise witte rijstnoedels
  • 2 rode uien

Bereid ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de rode ui in flinterdunne halve ringen.

5
5

Schep de noedels door de curry en verdeel over de kommen. Verdeel de rode ui erover en serveer.

serveertip:

Lekker met verse koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.