Noedelroerbak met garnalen, rode curry & broccoli
Met noedels kun je eindeloos variëren: met groenten, vis en curry bijvoorbeeld!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 el arachideolie
- 77 g Thaise rode currypasta
- 700 g broccoli
- 400 ml kokosmelk
- 300 g diepvries rauwe gepelde roze garnalen (ontdooid)
- 225 g Thaise witte rijstnoedels
- 2 rode uien
Advertentie
Bereiden
- Verhit de olie in een hapjespan en bak de currypasta 3 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes. Voeg toe aan de curry, blus af met de kokosmelk en roer goed door. Doe de deksel op de pan en laat 3 min. op laag vuur zachtjes koken. Voeg de garnalen toe en kook nog 3 min.
- Bereid ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de rode ui in flinterdunne halve ringen. Schep de noedels door de curry en verdeel over de kommen. Verdeel de rode ui erover en serveer.
combinatietip:
Lekker met verse koriander.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 620 kcal
- eiwit 22 g
- koolhydraten 57 g
-
vet 32 g
waarvan verzadigd 19 g - natrium 1.160 mg
- vezels 7 g
Pittigheid
Ook te zien in
Noedelroerbak met garnalen, rode curry & broccoli
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Noedelroerbak met garnalen, rode curry & broccoli
- 1 el arachideolie
- 77 g Thaise rode currypasta
Verhit de olie in een hapjespan en bak de currypasta 3 min. op middelhoog vuur.
- 700 g broccoli
- 400 ml kokosmelk
Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes. Voeg toe aan de curry, blus af met de kokosmelk en roer goed door.
- 300 g diepvries rauwe gepelde roze garnalen
Doe de deksel op de pan en laat 3 min. op laag vuur zachtjes koken. Voeg de garnalen toe en kook nog 3 min.
- 225 g Thaise witte rijstnoedels
- 2 rode uien
Bereid ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de rode ui in flinterdunne halve ringen.
Schep de noedels door de curry en verdeel over de kommen. Verdeel de rode ui erover en serveer.
combinatietip:
Lekker met verse koriander.