Thai­se cur­ry met bloem­kool­rijst en vis­fi­let

Om 'm een flinke kick te geven, eet je de curry met rode peper.

(45) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Om 'm een flinke kick te geven, eet je de curry met rode peper. 2 personen
4 45

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Kook de rijst met eventueel zout in 8-10 min. gaar. Voeg de laatste minuut de bloemkoolrijst toe. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
  2. Maak ondertussen de ui schoon en snijd in halve ringen. Snijd de pangasiusfilet in stukken van ca. 2 cm. Verhit de olie in een hapjespan of wok en roerbak de ui en currypasta 1 min. Voeg de sperziebonen toe en roerbak 3 min. mee. Voeg de kokosmelk toe en laat met een deksel op de wok op middelhoog vuur 10 min. zachtjes koken. Voeg de laatste 3 min. de pangasiusfilet toe.
  3. Pluk ondertussen de blaadjes van de koriander. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Boen de limoen schoon, halveer en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in partjes.
  4. Breng de curry op smaak met peper, eventueel zout en het sap van de limoen. Serveer samen met de rijst in een kom of diep bord. Garneer met de koriander, een limoenpartje en rode-peperringetjes naar smaak.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 13 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande magazine 2017 nr. 09 - Slim koken , Allerhande Box week 9 2017 , Allerhande Box Week 39 2017 , Allerhande Box Week 17 2018

Thaise curry met bloemkoolrijst en visfilet

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Thai­se cur­ry met bloem­kool­rijst en vis­fi­let

1
1
  • 75 g pandanrijst
  • 400 g bloemkoolrijst

Breng een ruime pan water aan de kook. Kook de rijst met eventueel zout in 8-10 min. gaar. Voeg de laatste minuut de bloemkoolrijst toe.

2
2

Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

3
3
  • 1 ui
  • 280 g verse pangasiusfilets

Maak ondertussen de ui schoon en snijd in halve ringen. Snijd de pangasiusfilet in stukken van ca. 2 cm.

4
4
  • 1 el arachideolie
  • 35 g groene-currypasta*
  • 200 g koelverse gebroken sperziebonen

Verhit de olie in een hapjespan of wok en roerbak de ui en currypasta 1 min. Voeg de sperziebonen toe en roerbak 3 min. mee.

5
5
  • 200 ml kokosmelk

Voeg de kokosmelk toe en laat met een deksel op de wok op middelhoog vuur 10 min. zachtjes koken. Voeg de laatste 3 min. de pangasiusfilet toe.

6
6
  • 7½ g verse koriander
  • ½ rode peper

Pluk ondertussen de blaadjes van de koriander. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen.

7
7
  • 1 limoen

Snijd de peper in ringetjes. Boen de limoen schoon, halveer en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in partjes.

8
8

Breng de curry op smaak met peper, eventueel zout en het sap van de limoen. Serveer samen met de rijst in een kom of diep bord.

9
9

Garneer met de koriander, een limoenpartje en rode-peperringetjes naar smaak.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.