bewaar
Thaise curry met bloemkoolrijst en visfilet
Thaise curry met bloemkoolrijst en visfilet
bewaar

Thaise curry met bloemkoolrijst en visfilet

Om 'm een flinke kick te geven, eet je de curry met rode peper.

20 min. bereiden
pittig
60waarderingen

Ingrediënten

2 personen

75 g

pandanrijst

400 g

bloemkoolrijst

1

ui

280 g

verse pangasiusfilet

1 el

arachideolie

35 g

groene-currypasta*

200 g

koelverse gebroken sperzieboon

200 ml

kokosmelk

7½ g

verse koriander

½

rode peper

1

limoen

Dit heb je nodig

  • wok

Om 'm een flinke kick te geven, eet je de curry met rode peper.

Aan de slag

1

Breng een ruime pan water aan de kook. Kook de rijst met eventueel zout in 8-10 min. gaar. Voeg de laatste minuut de bloemkoolrijst toe. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

2

Maak ondertussen de ui schoon en snijd in halve ringen. Snijd de pangasiusfilet in stukken van ca. 2 cm. Verhit de olie in een hapjespan of wok en roerbak de ui en currypasta 1 min. Voeg de sperziebonen toe en roerbak 3 min. mee. Voeg de kokosmelk toe en laat met een deksel op de wok op middelhoog vuur 10 min. zachtjes koken. Voeg de laatste 3 min. de pangasiusfilet toe.

3

Pluk ondertussen de blaadjes van de koriander. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Boen de limoen schoon, halveer en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in partjes.

4

Breng de curry op smaak met peper, eventueel zout en het sap van de limoen. Serveer samen met de rijst in een kom of diep bord. Garneer met de koriander, een limoenpartje en rode-peperringetjes naar smaak.