bewaar
Truffel risotto met spinazie en gekookt ei
Truffel risotto met spinazie en gekookt ei
bewaar

Truffel risotto met spinazie en gekookt ei

Risotto eten als de Italianen? Weg die lepel, want risotto eten zij met een vork.

35 min. bereiden
152waarderingen

Ingrediënten

2 personen

600 ml

water

1

paddenstoelenbouillontablet

2

sjalotten

1 teen

knoflook

50 g

ongezouten roomboter

40 g

truffel-paddenstoelentapenade

200 g

paddenstoelenmix rode paprika, rode ui en bieslook

150 g

risottorijst

2

eieren

200 g

spinazie

45 g

Parmezaanse-kaasflakes

Risotto eten als de Italianen? Weg die lepel, want risotto eten zij met een vork.

Aan de slag

1

Breng een pan met het water en de bouillontablet aan de kook. Snipper ondertussen de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Verhit ⅔ van de boter in een pan met dikke bodem en fruit de sjalot 1 min. Voeg de knoflook, de helft van de tapenade en paddenstoelenmix toe en bak 2 min. Voeg de risottorijst toe en bak 3 min. tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Blijf herhalen tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min.

2

Kook de eieren 6 min. Laat schrikken, pel en halveer ze. Schep de spinazie voorzichtig door de risotto tot de blaadjes zijn geslonken. Neem de pan van het vuur en voeg de rest van de boter en tapenade toe. Bestrooi met de kaasflakes en breng op smaak met peper. Verdeel de risotto over diepe borden en leg het ei erop.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Risotto maken

Instructievideo - 04:45 min.