bewaar
Zomerse salade met ei & pancetta
Zomerse salade met ei & pancetta
bewaar

Zomerse salade met ei & pancetta

Vanavond een picknick op de planning? Neem deze goedgevulde salade mee!

15 min. bereiden
35waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

krieltjes

4

middelgrote eieren

80 g

pancetta

2

rode uien

20 g

verse platte peterselie

2 el

mayonaise

3 el

milde yoghurt

100 g

kappertjes

240 g

zwarte olijven in plakjes

500 g

koelverse gesneden andijvie

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

Vanavond een picknick op de planning? Neem deze goedgevulde salade mee!

Aan de slag

1

Halveer de krieltjes, snijd de grote exemplaren in kwarten. Kook de krieltjes samen met de eieren in water met zout 8 min. Giet af en verdeel de krieltjes over een schaal. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel en snijd in partjes.

2

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de pancetta in 4 min. knapperig. Keer halverwege. Neem het spek uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet in de pan.

3

Snipper ondertussen de uien. Fruit de ui 3 min. in het achtergebleven bakvet. Snijd de peterselie fijn. Meng met de mayonaise en yoghurt tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Laat de kappertjes en olijven uitlekken. Meng de krieltjes, ui, kappertjes, olijven en andijvie met de dressing in een schaal. Verdeel het ei erover en verkruimel de pancetta erboven.

tip

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.