Cous­cous ver­se fala­fel en ha­ris­sayog­hurt

Voor een dagje zonder vlees duiken we de Marokkaanse keuken in.

(95) waardeer
marokkaans hoofdgerecht Voor een dagje zonder vlees duiken we de Marokkaanse keuken in. 4 personen
3 95

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit 2 el olie in een hapjespan en roerbak de groenten met de zhug 8 min. op middelhoog vuur. Verhit ondertussen 1 el olie in een koekenpan en bak de falafel 6 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar.
  2. Doe ondertussen de couscous in een schaal, schenk er het kokende water bij en laat 5 min. wellen. Roer los met een vork en meng met de rest van de olie, peper en eventueel zout. Meng ondertussen de harissa met de yoghurt en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de koriander grof. Schep de couscous door de groenten.
  3. Verdeel de couscous en falafel over de borden. Garneer met de koriander en serveer met de harissayoghurt.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 790 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 82 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 910 mg
  • vezels 17 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande magazine 2016 nr. 05 - Eet de lente , Allerhande Box week 23 2017 , Allerhande Box Week 28 2018

Couscous verse falafel en harissayoghurt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cous­cous ver­se fala­fel en ha­ris­sayog­hurt

1
1
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 800 g Marokkaanse wokgroente
  • 1 el Verstegen zhug kruidenmix

Verhit de olie in een hapjespan en roerbak de groenten met de zhug 8 min. op middelhoog vuur.

2
2
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 470 g falafel

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de falafel 6 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar.

3
3
  • 250 g couscous
  • 280 ml kokend water

Doe ondertussen de couscous in een schaal, schenk er het kokende water bij en laat 5 min. wellen.

4
4
  • 3 el traditionele olijfolie

Roer los met een vork en meng met de rest van de olie, peper en eventueel zout.

5
5
  • 1 el harissa
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 15 g verse koriander

Meng ondertussen de harissa met de yoghurt en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de koriander grof. Schep de couscous door de groenten.

6
6

Verdeel de couscous en falafel over de borden. Garneer met de koriander en serveer met de harissayoghurt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.