Aziatische noedelsalade met tofu
Saai zonder vlees? Probeer deze pittige noedelsalade maar eens.

Advertentie
Ingrediënten
- 375 g tofu naturel
- 1 el tarwebloem
- 225 g rijstnoedels
- 200 ml arachideolie
- ½ el Euroma Original spices by Jonnie Boer shichimi togarashi
- 300 g fijne diepvries tuinerwten
- 500 ml kokend water
- 300 g gesneden spitskool
- 150 g peen julienne
- 4 el zoete chilisaus
Keukenspullen
- wok
- keukenpapier
Advertentie
Bereiden
- Dep de tofu droog. Snijd in blokjes van l x l cm. Meng de tofu en bloem door elkaar. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
- Verhit ondertussen de olie in een wok en frituur de tofu eventueel in delen in 3 min. goudbruin en krokant. Keer halverwege. Schep de tofu met een schuimspaan uit de wok. Laat uitlekken op keukenpapier. Meng de gefrituurde tofu met de shichimi togarashi. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Doe de tuinerwten in een kom en schenk daar het kokend water over. Laat 2 min. staan en giet af. Meng de noedels, erwten, kool, peen, en chilisaus door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de noedelsalade over de borden en verdeel de tofu erover.
combinatietip:
Lekker met partjes limoen en extra chilisaus.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 430 kcal
- eiwit 20 g
- koolhydraten 44 g
-
vet 18 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 37 mg
- vezels 8 g
Pittigheid
Ook te zien in
Aziatische noedelsalade met tofu
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Aziatische noedelsalade met tofu
- 375 g tofu naturel
- 1 el tarwebloem
Dep de tofu droog. Snijd in blokjes van l x l cm. Meng de tofu en bloem door elkaar.
- 225 g rijstnoedels
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
- 200 ml arachideolie
Verhit ondertussen de olie in een wok en frituur de tofu eventueel in delen in 3 min. goudbruin en krokant. Keer halverwege.
Schep de tofu met een schuimspaan uit de wok. Laat de tofu uitlekken op keukenpapier.
- ½ el Euroma Original spices by Jonnie Boer shichimi togarashi
Meng de gefrituurde tofu met de shichimi togarashi. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 300 g fijne diepvries tuinerwten
- 500 ml kokend water
Doe de tuinerwten in een kom en schenk daar het kokende water over. Laat 2 min. staan en giet af.
- 300 g gesneden spitskool
- 150 g peen julienne
- 4 el zoete chilisaus
Meng de noedels, erwten, kool, peen, en chilisaus door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de noedelsalade over de borden en verdeel de tofu erover.
combinatietip:
Lekker met partjes limoen en extra chilisaus.