bewaar
Aziatische noedelsalade met tofu
Aziatische noedelsalade met tofu
bewaar

Aziatische noedelsalade met tofu

Saai zonder vlees? Probeer deze pittige noedelsalade maar eens.

15 min. bereiden
licht pittig
28waarderingen

Ingrediënten

4 personen

375 g

tofu naturel

1 el

tarwebloem

225 g

rijstnoedels

200 ml

arachideolie

½ el

Euroma Original spices by Jonnie Boer shichimi togarashi

300 g

fijne diepvries tuinerwten

500 ml

kokend water

300 g

gesneden spitskool

150 g

peen julienne

4 el

zoete chilisaus

Dit heb je nodig

  • wok

  • keukenpapier

Saai zonder vlees? Probeer deze pittige noedelsalade maar eens.

Aan de slag

1

Dep de tofu droog. Snijd in blokjes van l x l cm. Meng de tofu en bloem door elkaar. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.

2

Verhit ondertussen de olie in een wok en frituur de tofu eventueel in delen in 3 min. goudbruin en krokant. Keer halverwege. Schep de tofu met een schuimspaan uit de wok. Laat uitlekken op keukenpapier. Meng de gefrituurde tofu met de shichimi togarashi. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Doe de tuinerwten in een kom en schenk daar het kokend water over. Laat 2 min. staan en giet af. Meng de noedels, erwten, kool, peen, en chilisaus door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de noedelsalade over de borden en verdeel de tofu erover.

combinatietipLekker met partjes limoen en extra chilisaus.