Var­kens­fi­let­reep­jes met knol­sel­de­rij­pu­ree

In de puree zit extra groente verstopt, dat is mooi meegenomen.

(55) waardeer
hollands hoofdgerecht In de puree zit extra groente verstopt, dat is mooi meegenomen. 2 personen
3 55

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (15 x 20 cm)
  • grillpan
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en knolselderij, snijd in gelijke stukken en kook ze in 20 min. gaar. Meng ondertussen de olie met de kerrie. Halveer de grotere bloemkoolroosjes en doe alle roosjes in de ovenschaal. Schep om met 1 el kerrieolie en bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om. Besprenkel eventueel na 10 min. met extra kerrieolie als de bloemkool te droog wordt.
  2. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Verhit de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de varkensfiletlapjes met de rest van de kerrieolie en bestrooi met peper. Gril het vlees in de grillpan in 8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Neem uit de pan, snijd in repen en houd warm onder aluminiumfolie.
  3. Giet de aardappelen en knolselderij af. Voeg de melk toe en stamp met de pureestamper tot puree. Schep de peterselie erdoor en breng op smaak met peper. Serveer met de reepjes varkensfilet en bloemkoolroosjes.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

serveertip:

Lekker met geroosterde hazelnoten.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 470 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 4  g
  • natrium 240 mg
  • vezels 15 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2017 nr. 11 - Thuis uit eten , Allerhande magazine 2016 nr. 01 - Goed voor je , Kickstart 10-daagse , Allerhande Box week 6 2017 , Allerhande Box Week 18 2018

Varkensfiletreepjes met knolselderijpuree

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Var­kens­fi­let­reep­jes met knol­sel­de­rij­pu­ree

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 200 g kruimige aardappelen
  • 400 g knolselderij

Schil de aardappelen en knolselderij, snijd in gelijke stukken en kook in water in 20 min. gaar.

3
3
  • 1½ el traditionele olijfolie
  • 1 tl kerriepoeder
  • 400 g koelverse bloemkoolroosjes

Meng ondertussen de olie met de kerrie. Halveer de grotere bloemkoolroosjes en doe alle roosjes in de ovenschaal.

4
4

Schep om met 1 el kerrieolie en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.

5
5

Schep halverwege om. Besprenkel eventueel na 10 min. met extra kerrieolie als de bloemkool te droog wordt.

6
6
  • 5 g verse platte peterselie

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Verhit de grillpan zonder olie of boter.

7
7
  • 260 g varkensfiletlapjes

Bestrijk de varkensfiletlapjes met de rest van de kerrieolie en bestrooi met peper. Gril het vlees in de grillpan in 8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.

8
8

Neem uit de pan, snijd in repen en houd warm onder aluminiumfolie.

9
9
  • 50 ml halfvolle melk

Giet de aardappelen en knolselderij af. Voeg de melk toe en stamp met de pureestamper tot puree.

10
10

Schep de peterselie erdoor en breng op smaak met peper. Serveer met de reepjes varkensfilet en bloemkoolroosjes.

serveertip:

Lekker met geroosterde hazelnoten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.