Mezzelune met pesto en salade van spruitjes en aspergebroccoli
Lekkers van het seizoen in een supersnelle pasta.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 350 g geschoonde spruitjes
- 200 g aspergebroccoli
- 75 g zongerijpte Taggia-olijven
- ½ tl chilivlokken
- 100 g witte kaas
- 500 g koelverse mezzelune ricotta spinazie
- 125 g verse groene pesto
Advertentie
Bereiden
Halveer de spruiten en kook ze in water met eventueel zout in 6 min. beetgaar. Voeg de laatste 3 min. van de kooktijd de aspergebroccoli toe. Giet af en meng met de olijven, chilivlokken en 2 el olie uit het potje van de olijven. Verkruimel de witte kaas erover. Kook ondertussen de mezzelune volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, meng de pesto erdoor en serveer direct met de salade.
variatietip:
In plaats van mezzelune ricotta/spinazie kun je ook verse ravioli gebruiken.
variatietip:
Vervang de verse pesto door 4 el pesto rosso gemengd met 2 el extra vierge olijfolie
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 655 kcal
- eiwit 22 g
- koolhydraten 55 g
-
vet 36 g
waarvan verzadigd 10 g - natrium 1.005 mg
- vezels 11 g
Ook te zien in
Mezzelune met pesto en salade van spruitjes en aspergebroccoli
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Mezzelune met pesto en salade van spruitjes en aspergebroccoli
- 350 g geschoonde spruitjes
- 200 g aspergebroccoli
Halveer de spruiten en kook ze in water met eventueel zout in 6 min. beetgaar. Voeg de laatste 3 min. van de kooktijd de aspergebroccoli toe.
- 75 g zongerijpte Taggia-olijven
- ½ tl chilivlokken
- 100 g witte kaas
Giet af en meng met de olijven, chilivlokken en 2 el olie uit het potje van de olijven. Verkruimel de witte kaas erover.
- 500 g koelverse mezzelune ricotta spinazie
- 125 g verse groene pesto
Kook ondertussen de mezzelune volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, meng de pesto erdoor en serveer direct met de salade.
variatietip:
In plaats van mezzelune ricotta/spinazie kun je ook verse ravioli gebruiken.
variatietip:
Vervang de verse pesto door 4 el pesto rosso gemengd met 2 el extra vierge olijfolie