bewaar
Rijstvelloempia’s met eend
Rijstvelloempia’s met eend
bewaar

Rijstvelloempia’s met eend

Perfect voor een diner met vrienden: bijzonder Aziatisch voorgerecht.

30 min. bereiden
95waarderingen

Ingrediënten

4 personen

90 g

sobanoedels

100 g

shiitake

2 el

arachideolie

100 g

aspergetips

1 el

sesamzaad

4 el

Japanse sojasaus

1 el

pindakaas met stukjes noot

1 el

sesamolie

3 el

limoensap

16

rijstvellen

15 g

verse koriander

80 g

jonge bladsla met babyspinazie

100 g

gerookte eendenborstfilet

Perfect voor een diner met vrienden: bijzonder Aziatisch voorgerecht.

Aan de slag

1

Breek de noedels en bereid ze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de shiitakes in plakjes. Verhit 1 el arachideolie in een wok en roerbak de shiitakes en asperges 5 min. Schep het sesamzaad en 1 el sojasaus erdoor en laat afkoelen in een ruime kom.

2

Meng de rest van de arachideolie met 1 el sojasaus, de pindakaas, sesamolie en 2 el limoensap in een kom en schep de noedels met de groenten erdoor.

3

Bereid de rijstvellen volgens de aanwijzingen op de verpakking en leg ze op een snijplank. Leg onder het midden van elk vel wat koriander en sla. Halveer de plakjes eendenborstfilet in de lengte. Leg 2 repen horizontaal op de sla. Schep er 2 el noedels op. Vouw de zijkanten naar binnen en rol op. Meng de rest van de sojasaus met de rest van het limoensap en serveer bij de rolls.

tip

bewaartipJe kunt het noedelmengsel 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Laat 1 uur voor het serveren op kamertemperatuur komen. Ga vervolgens verder met het bereiden van de rijstvellen.

Rijstvelloempia's met eend

Instructievideo - 03:00 min.